Ειδική έκδοση του Kia Picanto

ByXenofwntas

21/05/2014

Kia-Picanto-Quantum-2Το μικρότερο μοντέλο της Kia, το Picanto κατά καιρούς έχει εξελιχθεί με ειδικές εκδόσεις, έτσι ώστε να γίνει πιο προσιτό στην απόκτηση του. Η κορεατική εταιρεία εξοπλίζει το μικρό της μοντέλο κατά αποκλειστικότητα, με μια ειδική έκδοση εν ονόματι Quantum, η οποία διαφέρει από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Ένα ειδικό γραφιτί χρώμα είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, αφού είναι το μοναδικό χρώμα της ειδικής έκδοσης του τρίθυρου μοντέλου. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνετε σύστημα Start & Stop, ανακλινόμενη ηλιοροφή, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, αυτόματα φωτιστικά σώματα, προβολείς ομίχλης, φιμέ πίσω παράθυρα, ηχοσύστημα με 6 ηχεία και ζάντες αλουμινίου 15”.

kia-picanto-quantum-1Μηχανικά δεν έχει υποστεί κάποια βελτίωση παραμένοντας με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,25 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 84 ίππους. Το 0-100 γίνεται σε 11”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 170 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 4,5 λίτρα/100χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να φτάνουν τα 106 γρ/χλμ.

Το Kia Quantum προσφέρεται, είτε με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με το αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων. Η τιμή του στη Μεγάλη Βρετανία είναι 14.600€ για τη έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο, ενώ για αυτή με το αυτόματο φτάνει τα 15.350€. Τέλος, στη χώρα μας είναι άγνωστο αν θα δούμε το Kia Picanto Quantum να κυκλοφορεί, αλλά όχι και απίθανο.