Ανάκληση για 800.000 Volkswagen Tiguan

ByXenofwntas

15/11/2013

Όλα τα αυτοκίνητα κάποια στιγμή είναι σχεδόν σίγουρο πως θα παρουσιάσουν κάποια βλάβη. Για αυτό υπάρχουν οι συνεχόμενοι έλεγχοι από τις εταιρείες ακόμα και όταν βρίσκονται ήδη στους δρόμους ως μοντέλα παραγωγής.

Έτσι λοιπόν από τους ελέγχους που έγιναν η Volkswagen ανακαλεί παγκοσμίως 800.000 Tiguan χρονολογίας από το 2008 έως το 2011 λόγο δύο προβλημάτων. Το ένα εντοπίζεται σε μια ασφάλεια που μπορεί να βραχυκυκλώσει καταστρέφοντας έτσι δυο κυκλώματα φωτιστικών σωμάτων κάτι που συνεπάγεται τη μείωση του φωτισμού και το άλλο αφορά στο 7τάχυτο DSG κιβώτιο ταχυτήτων με την ονομασία DQ 200. Εκεί το πρόβλημα εντοπίζεται στα συνθετικά λάδια που ενδεχομένως να προκαλέσουν βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας και μετάδοσης.

Φυσικά αν υπάρχει σε κάποιο από αυτά βλάβη την ευθύνη της αλλαγής αναλαμβάνει αποκλειστικά η εταιρεία, αν και ακόμα δεν έχει αναφερθεί κάποιο ατύχημα εξ αιτίας αυτών των προβλημάτων.

Τέλος, η Volkswagen ανακαλεί 239.000 Amarok, αφού εντοπίστηκε πρόβλημα με ευπάθεια στις σωληνώσεις καυσίμου στο τμήμα του κινητήρα. Η ανάκληση αφορά σε όλα τα Amarok από το πρώτο που κυκλοφόρησε μέχρι και τον Ιούνιο του 2013. Όσοι λοιπόν διαθέτουν το Tiguan (2008-2011) με το DSG κιβώτιο (DQ 200) ή το Amarok, καλό είναι να επικοινωνήσουν με τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Kosmocar για να λύσουν τις οποιεσδήποτε απορίες τους.