Το Volvo Concept Coupé θέλει να γίνει το επίκεντρο της προσοχής με τη Volvo να επιστρέψει στην έκθεση αυτοκινήτου στο Τόκυο το Νοέμβρη μετά από επτά χρόνια. Με αυτό τον τρόπο η Volvo θέλει να δείξει στους Ιάπωνες πόσο πολύ υπολογίζει πλέον την αγορά τους. Εκεί θα παραστεί και ο Lex Kerssemakers, ο αντιπρόεδρος της Volvo Cars, στις εκδηλώσεις της έκθεσης για τους δημοσιογράφους στις 20 και 21 Νοεμβρίου. 

Οι πωλήσεις της Volvo στην Ιαπωνία μέχρι στιγμής και μόνο για αυτό τον χρόνο είναι ιδιαίτερα ισχυρές, με ποσοστά άνω του 25% σε σχέση με αυτές του 2012, επιτυγχάνοντας έναν αριθμό που έχει να σημειωθεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ιδιαίτερη προτίμηση έχουν δείξει οι Ιάπωνες στο Volvo V40, στο οποίο απονεμήθηκε και ο τίτλος του εισαγόμενου αυτοκινήτου κύρους από τους ειδικούς της αυτοκίνησης και τους δημοσιογράφους που έδωσαν το παρόν στην Ιαπωνία αυτό το μήνα. 

Η ραγδαία εξέλιξη των αυτοκινήτων της Volvo είναι επίσης ιδιαίτερα εμφανής στο Volvo Concept Coupé, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβρη. Το Volvo Concept Coupé αποδεικνύει την ικανότητα της εταιρείας στις συνεχόμενες αλλαγές της αυτοκίνησης, καθώς επίσης και στους υψηλής απόδοσης τετρακύλινδρους DriveE  κινητήρες, οι οποίοι ήδη διατίθενται σε έξι μοντέλα της Volvo

Όπως αναφέρει ο ο Lex Kerssemakers “δημιουργούμε ένα νέο χαρτοφυλάκιο προϊόντων το οποίο συνδυάζει μια ισχυρή κληρονομιά με την πρωτοποριακή τεχνολογία και τη πρωτοποριακή σχεδίαση. Κάθε τμήμα του αυτοκινήτου λαμβάνει πλέον νέα διάσταση και προσδίδει περισσότερο συναίσθημα σε κομμάτια που αποτελούν την καρδιά και τη ψυχή της Volvo”. 

Η στρατηγική των αυτοκινήτων της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει στοιχεία από τους V8 κινητήρες σε συνδυασμό με τους ηλεκτροκινητήρες, έτσι ώστε να δημιουργούνται πιο ισχυρές εκδόσεις στην κατηγορία των DriveE. Το Volvo Concept Coupé είναι εξοπλισμένο με ένα έξυπνο σύστημα υβριδικής τεχνολογίας. Μηχανικά υπάρχει ένας βενζινοκινητήρας υψηλής απόδοσης που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, δίνοντας στο Volvo Concept Coupé μια ισχυρή απόδοση 400 ίππων και 60,3 κιλά ροπή. 

Το Volvo Concept Coupé είναι το πρώτο σε μια σειρά 3 concept cars τα οποία αποδεικνύουν τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της Volvoπου ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή του ολοκαίνουργιου XC90 το 2014. Το Volvo Concept Coupé δείχνει το τί μπορούμε να περιμένουμε μελλοντικά από τη σουηδική εταιρεία. Η αυτοπεποίθηση, οι αναλογίες και οι εξέχουσες υπογραφές του σχεδιαστικού τμήματος, αποτελούν το σήμα κατατεθέν για την καινούργια εποχή της Volvo. Ακόμα και το ολοκαίνουργιο XC90 που αναμένεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός τύπος αυτοκινήτου από το Volvo Concept Coupé, αμέσως θα γίνει αντιληπτό ότι συνδέονται άμεσα.