Ένα Mercedes μόνο για παιχνίδια

ByXenofwntas

17/11/2013

Τι και αν η εικόνα παραπέμπει στο επόμενο supercar της MercedesBenz; Τί και αν μείναμε με το στόμα ανοιχτό; Και όμως αν και η εικόνα μας εξαπατά τουλάχιστον θα μπορέσουμε να το απολαύσουμε. Η AMG Vision GT είναι ειδική έκδοση για το νέο GranTurismo 6 στο PS3, η οποία δεν θα βγει ποτέ στην παραγωγή. Το μοντέλο παρουσιάστηκε για να γιορτάσουν την έναρξη της Mercedes-Benz στο Κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης στο Sunnyvale της Καλιφόρνια στις 19 Νοεμβρίου. Η παρουσίαση του έγινε σε κλίμακα 1:1 για να μην είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τον εικονικό κόσμο.

Το νέο μοντέλο του PS3,  αποτελείται από κομμάτια αλουμινίου και ανθρακονήματα. Εξωτερικά ξεχωρίζουν η μυώδης μάσκα και τα LED φωτιστικά σώματα.  Όπως η παλιά SL 300 και η νέα SLS AMG, έτσι και  η Vision GT διαθέτει πόρτες Gullwing. Η εικονική AMG Vision GT παρ’ όλα αυτά κάτω από το καπό κρύβει κάτι αντίστοιχο πραγματικού V8 κινητήρα αυτοκινήτου με τη μέγιστη ισχύ των 577 ίππων και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 80,2 κιλά. 

Το ειδικό αυτό Mercedes ζητήθηκε από τον δημιουργό του Gran Turismo Kazunori Yamauchi, ο οποίος ζήτησε από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο τη δημιουργία μελλοντικών οχημάτων αποκλειστικά για το παιχνίδι στα πλαίσια του εορτασμού των 15 χρόνων της σειράς. Υπομονή λοιπόν σε όποιον θέλει να το “λιώσει” μέχρι την 6η του Δεκεμβρίου που θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι αποκλειστικά για τους κατόχους του PS3.