Ένα διαφορετικό αγωνιστικό από τη Mitsubishi

ByXenofwntas

06/06/2014

mitsubishi-miev-iii-2Όταν κάποιος αναφέρει το όνομα της Mitsubishi το μυαλό μας αμέσως πηγαίνει χωρίς δεύτερη σκέψη στο Evo. Οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας πλέον έρχονται με μια άλλη διαφορετική πρόταση, η οποία αφορά στα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για το MiEV Evolution III, το οποίο είναι η πρόταση των Ιαπώνων της Mitsubishi για τους αγώνες με ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Το αγωνιστικό MiEV Evolution III είναι μια βελτιωμένη και εξελιγμένη έκδοση του προηγούμενου MiEV Evolution II. Οι κύριες συνιστώσες μαζί με τη μπαταρία υψηλής χωρητικότητας και την υψηλή απόδοση του ηλεκτροκινητήρα είναι αυτά που διαφοροποιούν το νέο μοντέλο σε σχέση με το απερχόμενο. Το MiEV Evolution III έχει συνολικό μήκος 4,87 μέτρα, πλάτος 1,90 και ύψος 1,39 μέτρα, ενώ η κίνηση όπως είναι φυσικό μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης της Mitsubishi.

mitsubishi-miev-iii-1Τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ τροφοδοτούν τον κινητήρα προσφέροντας καλύτερη απόδοση και υψηλότερες στροφές. Η συνολική ισχύς των τεσσάρων μοτέρ του κινητήρα φτάνουν τις 450 kW, ενώ έχουν σχεδιαστεί ειδικές ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, οι οποίες συνδυάζονται με ειδικά ενισχυμένα ελαστικά, με διαστάσεις 260/65 μπροστά και 330/68 πίσω. Ως εκ τούτου η κάθετη δύναμη έχει αυξηθεί με το νέο σχεδιασμό από ίνες άνθρακα, όπου μαζί με την αεροτομή δημιουργούν το τέλειο αποτέλεσμα. Εξελιγμένο είναι και το σύστημα πρόσφυσης, καθώς έχει μειωθεί η ολίσθηση των τροχών έπειτα από τις δοκιμές που έγιναν.

Το Mitsubishi MiEV Evolution III θα συμμετάσχει στην ανάβαση Pikes Peak στις 29 Ιουνίου, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στο Κολοράντο των Η.Π.Α. σε υψόμετρο 2.862 μέτρων, έχοντας συνολική απόσταση 20 χιλιομέτρων, με το σύνολο των στροφών να είναι 156. Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε τις αντοχές του Mitsubishi MiEV Evolution III, αφού η θερμοκρασία και η ατμοσφαιρική πίεση μπορούν να το επηρεάσουν.