Το τετράθυρο coupe της BMW

ByXenofwntas

05/06/2014

bmw-series-4-gran-coupe-5Η γερμανική BMW πριν λίγο καιρό μας αποκάλυψε σχεδόν ολόκληρη τη γκάμα των μοντέλων της νέας Series 4. Τον περασμένο Φεβρουάριο σας είχαμε αποκαλύψει τα πρώτα στοιχεία της νέας Series 4 Gran Coupe (www.onlydriving.gr/bmw-series-4-gran-coupe). Τώρα η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει όλα τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου και εμείς σας τα παρουσιάζουμε. Πρόκειται για ένα τετράθυρο coupe, το οποίο όμως κρατάει τη γραμμή των δίθυρων μοντέλων της BMW.

Αν και είναι αρκετά μακρύ όχημα, αφού το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,63 μέτρα, το πλάτος κρατήθηκε σε λογικά επίπεδα για την κατηγορία του φτάνοντας τα 1,82 μέτρα. Βέβαια το μεταξόνιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας του, με τα συνολικά 2,81 μέτρα, να προσφέρουν άπλετους χώρους στους επιβάτες. Φυσικά όπως αναμενόταν ικανοποιητικός είναι και ο χώρος αποσκευών με τα 480 λίτρα συνολική επιφάνειας, ενώ αν πέσουν τα πίσω καθίσματα φτάνει έως και τα 1.300 λίτρα.

bmw-series-4-gran-coupe-6Εξωτερικά δεσπόζει η γνωστή μάσκα με τις δύο εισαγωγές αέρα και το σήμα της γερμανικής εταιρείας να βρίσκεται στη μέση. Οι πόρτες είναι χωρίς πλαίσιο τονίζοντας τον coupe σχεδιασμό της. Στο βασικό εξοπλισμό διατίθεται ο εξωτερικός χρωματισμός του αυτοκινήτου, οι ζάντες αλουμινίου ελαφρού κράματος 19”, ενώ στο εσωτερικό προσφέρονται τα δερμάτινα καθίσματα, με τη διάταξη να είναι 4+1 θέσεις.

Φυσικά από ένα τέτοιο μοντέλο δε θα μπορούσαν να λείπουν τα συστήματα ασφαλείας. Μερικά από αυτά είναι το Brake Energy Regeneration, το High Beam Assistant, το Active Protection, το Active Cruise Control, το σύστημα Start & Stop και ο δείκτης αλλαγής ταχυτήτων για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Επίσης, προσφέρεται και το ConnectedDrive, με νέο app για την εύκολη ενσωμάτωση του κινητού τηλεφώνου στο αυτοκίνητο.

bmw-series-4-gran-coupe-9Μηχανικά η BMW Series 4 Gran Coupe αποτελείται από 4κύλινδρα και 6κύλινδρα σύνολα. Συνολικά υπάρχουν τρεις κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου. Τη βασική βενζινοκίνητη έκδοση αποτελεί η 420i, με τον ισχυρό 4κύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 184 ίππους. Η μέση κατανάλωση είναι 6,4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 149 γρ/χλμ.

Η δεύτερη επιλογή όσον αφορά στους κινητήρες βενζίνης αποτελεί η 428i, με το κινητήρα να αποδίδει 245 ίππους. Η μέση κατανάλωση είναι 6,6 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 154 γρ/χλμ. Η ναυαρχίδα του μοντέλου είναι η 435i με τον 6κύλιδρο κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 306 ίππους. Η μέση κατανάλωση είναι 8,1 λίτρα/100χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να φτάνουν τα 189 γρ/χλμ.

bmw-series-4-gran-coupe-1Από πλευράς πετρελαίου τη βασική έκδοση αποτελεί η 418d, με τη μέγιστη ιπποδύναμη να φτάνει τους 143 ίππους. Η μέση κατανάλωση είναι 4,7 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 119 γρ/χλμ. Η πιο ισχυρή 420d, αποδίδει 184 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,7”, ενώ η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή δε ξεπερνά τα 4,7 λίτρα/100χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να φτάνουν τα 124 γρ/χλμ. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή προαιρετικά με το 8τάχυτο  Steptronic που διαθέτει και paddle shift στο τιμόνι. Επίσης, όλοι οι κινητήρες τηρούν τα πρότυπα καυσαερίων Euro 6.

Βέβαια εκτός όλων αυτών τον κινητήρων θα υπάρχουν και οι εκδόσεις με το σύστημα xDrive της γερμανικής εταιρείας. Συγκεκριμένα δύο θα είναι τα μοντέλα που εφοδιάζονται με το σύστημα xDrive. Πρόκειται για τις 428i και 420d, με τη μέση κατανάλωση σε αυτή την περίπτωση να είναι 6,8 και 4,9 λίτρα/100χλμ αντίστοιχα.

bmw-series-4-gran-coupe-2Η παραγωγή της BMW Series 4 Gran Coupe αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο έτος, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται πριν φύγει το 2014. Κλείνοντας θα λέγαμε πως η νέα Series 4 Gran Coupe, είναι ένα μοντέλο που αλλάζει την εξωτερική όψη των μεγάλων-οικογενειακών αυτοκινήτων, αφήνοντας τον οδηγό να νιώθει άνετα με ένα σπορ αυτοκίνητο και όχι να νομίζει πως βρίσκεται σε ένα συντηρητικό οικογενειακό μοντέλο.