Άλλη μια ειδική έκδοση της Bugatti Veyron

ByXenofwntas

05/03/2014

bugatti_veyron_grand_sport_vitesse-1Στις αρχές Νοέμβρη είχαμε αναφερθεί στην τρίτη από τις έξι συνολικά επετειακές εκδόσεις αυτοκινήτων της Bugatti, με τη Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Legend Meo Constantini (www.onlydriving.gr/bugatti-veyron-meo-constantini). Τώρα ήρθε η σειρά της αποκάλυψης του τέταρτου από τα έξι μοντέλα, το οποίο ονομάζεται Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Rembrant

Ο Rembrant είναι ο αδερφός του ιδρυτή της εταιρείας Etorre και πολύ γνωστός γλύπτης. Αν και τη φήμη του την κέρδισε από την εργασία των χάλκινων γλυπτών του, ο Rembrantήταν μέσα στην οικογένεια της Bugattiκαι είναι ο υπεύθυνος για τη δημιουργία του λογότυπου της εταιρείας που κοσμεί τη γρίλια του αμαξώματος. Η Bugatti λοιπόν τιμά τον Rembrant, δίνοντας το όνομά του στην τελευταία ειδική έκδοση, η οποία είναι χρωματισμένη στη διπλή απόχρωση καφέ και σοκολά.

Περνώντας στο εσωτερικό η ειδική έκδοση ξεχωρίζει από τα δερμάτινα καθίσματα, τα οποία είναι σε ανοιχτό καφέ, καθώς και από το χάλκινο χρώμα που παρατηρείται στην κονσόλα του αυτοκινήτου. Σε κάθε μαρσπιέ έχει χαραχτεί με λέιζερ το όνομα του Rembrant, κάτι που συναντάται και στην τάπα της βενζίνης. 

bugatti_veyron_grand_sport_vitesse-2Μηχανικά, κάτω από το καπό βρίσκεται ο W16 κινητήρας με τα τετραπλά turbo, αποδίδοντας 1.184 ίππους και 110,9 κιλά ροπής. Όπως είναι φυσικό με αυτά τα δεδομένα, το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 2,6”, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 410 χλμ/ώρα. 

Η Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Rembrant έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και υπολογίζοντας ότι κάθε ειδική έκδοση κυκλοφορεί μόλις σε τρία κομμάτια, απομένουν να παρουσιαστούν άλλα έξι. Εάν ήδη έχετε αρχίσει να σκέφτεστε την απόκτησή της, καλύτερα να το αφήσετε στην άκρη, αφού το κόστος της κάθε μιας αγγίζει τα 2.180.000€, ενώ τα 12 από τα 18 είναι ήδη πουλημένα. Επομένως, κρατήστε τις οικονομίες σας, γιατί ακόμα έξι περιμένουν τους υποψήφιους αγοραστές στις δύο τελευταίες σειρές, ενώ δεδομένου ότι η εταιρεία δεν παζαρεύει κανένα από τα μοντέλα της, ίσως και να τις χρειαστείτε όλες.