Η συνέχεια της Alfa Romeo 4C

ByXenofwntas

05/03/2014

alfa-romeo-4c-spider-1Πιστή στη φιλοσοφία της η Alfa Romeo παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τη συνέχεια της 4C, την 4Spider. Η ξεχωριστή σχεδίαση του coupe μοντέλου, με την παραγωγή ενός Spider αποτελεί τον ορισμό της παράδοσης της Alfa Romeo, προσφέροντας ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα ενισχύσει την οδηγική εμπειρία. 

Η Alfa Romeo Spider 4C είναι 60 κιλά ελαφρύτερη από την 4C, λόγω της χρήσης ανθρακονημάτων στις μπάρες ανατροπής, στα σπόιλερ, στο πλαίσιο του παρμπρίζ και στον καμβά του πίσω τζαμιού, ο οποίος αποτελεί τη συνέχεια της μαλακής οροφής. Η εξωτερική σχεδίαση έχει την προσθήκη νέων προβολέων, νέων ζαντών αλουμινίου με ελαστικά της Pirelli και του νέου κεντρικού συστήματος εξάτμισης Acrapovic. Μαζί με το μοντέλο κάνει ντεμπούτο το κεντρικό σύστημα εξάτμισης, το οποίο είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και άνθρακα και χρησιμοποιείται κυρίως στο Moto GP.

alfa-romeo-4c-spider-3Η επιβλητική και εντυπωσιακή μορφή της έχει εξελιχθεί προκειμένου να διασφαλιστούν τα υψηλότερα επίπεδα αεροδυναμικής απόδοσης και πίεσης, με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, ελαχιστοποιώντας παράλληλα το στροβιλισμό του αέρα στο θάλαμο επιβατών, όταν η οροφή είναι ανοιχτή. 

Μηχανικά η 4Spider εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,75 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 240 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 4,5”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω του TCT κιβωτίου 6 σχέσεων. 

alfa-romeo-4c-spider-2Η νέα Alfa Romeo 4Spider παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης με την αρχή της παραγωγής του μοντέλου να έχει προγραμματιστεί μέσα στο 2015. Σίγουρα είναι ένα μοντέλο το οποίο όπου και εάν βρεθεί, μόνο απαρατήρητο δε θα περάσει, με την Alfa Romeo να συνεχίζει να δείχνει ότι σχεδιαστικά τα μοντέλα της πάντα βρίσκονται στις πρώτες επιλογές.