Η γκάμα των κινητήρων του Volvo V40 μεγαλώνει, αφού προστίθεται ο πιο ισχυρός DriveE κινητήρας πετρελαίου με μεγαλύτερη οικονομία και λιγότερες εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για τον D4 turbodiesel κινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ των 190 ίππων και τη μέγιστη ροπή των 40,3 κιλών. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου είναι οι χαμηλές εκπομπές ρύπων των μόλις 85 γρ/χλμ, γεγονός που το ενισχύει στην ελληνική αγορά, αφού θα προσφέρεται με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Έτσι πλέον το V40 διαθέτει το βενζινοκινητήρα T5 με τη μέγιστη ισχύ των 245 ίππων και πλέον το νέο πετρελαιοκινητήρα D4 των 190 ίππων. Και οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Ο νέος κινητήρας διαθέτει την τεχνολογία i-ART, στην οποία λειτουργεί κάθε μπεκ του κινητήρα ξεχωριστά, ώστε να αντλεί την ποσότητα καυσίμου που χρειάζεται. Ταυτόχρονα η τεχνολογία iART συνδυάζεται άψογα με την πίεση έγχυσης καυσίμου στα 2.500 bar, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο υψηλή απόδοση.

Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 3,3 λίτρα/100χλμ, ενώ όπως προαναφέραμε οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται μόλις σε 85 γρ/χλμ. Υπενθυμίζουμε πως ο T5 βενζινοκινητήρας έχει μέση κατανάλωση 5,8 λίτρα/100χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να είναι 136 γρ/χλμ. Εκτός του V40 ο νέος κινητήρας θα τροφοδοτεί και το V40 Cross Country, ενώ εν καιρώ θα τοποθετηθεί σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας.