Η σουηδική Volvo μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς σε πιο εκλεπτυσμένα και βελτιωμένα οχήματα. Η συνεργασία της με την Polestar, τη γνωστή θυγατρική εταιρεία της Volvo, που βελτιώνει τα αυτοκίνητά της έβαλε πάλι το χεράκι της για τα νέα S60 και V60. Τα δύο νέα μοντέλα είναι λίγο διαφορετικά από τα απλά S60 και V60.

Εξωτερικά και τα δύο θα διατεθούν στον ιδιαίτερο μπλε χρωματισμό της Polestarμε νέα μάσκα μπροστά και αεροτομή πίσω, εφοδιασμένα με πιο σκληρά ελατήρια αναρτήσεων κατά 80% και νέες εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 20”, με διάμετρο ελαστικών 245/35. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα στοιχεία με το μπλε χρώμα της Polestar στο τιμόνι και τα καθίσματα να ξεχωρίζουν.

Η Polestar λοιπόν βελτίωσε τον 6κύλινδρο T6 κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, βελτιώνοντας τη μέγιστη ισχύ σε 350 ίππους από 300 και 51 κιλά ροπής από 44,3 που έχει ο απλός T6. Το 0-100 γίνεται σε 4,9” και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AWF21 και φυσικά οι αλλαγές, εκτός του κιβωτίου, γίνονται και με paddles στο τιμόνι. Το συνολικό του βάρος αυξήθηκε κατά 70 κιλά φτάνοντας τα 1.822 από 1.752. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς χάρη στο σύστημα 4WD της Haldex. Όσο για το πού θα σταματήσουν όλα αυτά τα “άλογα;” Το αμάξωμα είναι εφοδιασμένο με φρένα της Brembo αποτελούμενα από αεριζόμενους δίσκους με εξαπίστονες δαγκάνες, εξασφαλίζοντας το υψηλό επίπεδο απόδοσης της πέδησης.

Τα νέα S60/V60 θα βρουν τους πρώτους κατόχους τους περίπου τον Ιούνιο του 2014 σε Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Καναδά και Ιαπωνία, ενώ στην ελληνική αγορά θα μάθουμε πότε θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του νέου έτους.