Όταν μιλάμε για SUV της Volkswagen το μυαλό όλων πηγαίνει στο δημοφιλέστερο Tiguan. Στην Ασία όμως αλλάζει στυλ, εμφάνιση και όνομα. Το νέο Taigun παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Το Taigun που αρχικά προορίζεται για τους Ινδούς και τους Βραζιλιάνους είναι ένα SUV όχημα που διαθέτει στοιχεία από το ήδη πετυχημένο Tiguan.

Το νέο SUV έχει μήκος 3,85 μέτρα, πλάτος 1,72, ύψος 1,57 και μεταξόνιο 2,47 μέτρα, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στο εσωτερικό για τους επιβάτες. Επίσης, το αμάξωμα είναι ελαφρύ, αφού το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά (998). Το εσωτερικό που υπάρχει στο Taigun φημολογείται πως θα είναι το μελλοντικό εσωτερικό των νέων οχημάτων της Volkswagen, ενώ υπολογίζεται πως θα είναι και προσιτό για τον κόσμο από θέμα τιμολογιακής πολιτικής.

Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός που παρέχει το Volkswagen Taigun, αφού στη βασική έκδοση προσφέρει κλιματισμό, LED προβολείς ομίχλης, πίσω αεροτομή, οθόνη αφής, δορυφορικό ραδιόφωνο με σύστημα πλοήγησης, σύνδεση με smartphone και ζάντες αλουμινίου 17”, με διαστάσεις ελαστικών 205/50.

Μηχανικά το Taigun εφοδιάζεται με τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 110 ίπποι και η μέγιστη ροπή 17,8 κιλά. Το 0-100 γίνεται σε 9,2”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 186 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 4,7 λίτρα/100χλμ και θα μπορεί με 50 λίτρα καυσίμου να διανύσει περίπου 1.000 χιλιόμετρα. Οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 110 γρ/χλμ, ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Το νέο Volkswagen Taigun θα διατίθεται στην Ινδία και τη Βραζιλία, όπως προαναφέραμε, χωρίς να γνωρίζουμε ωστόσο αν θα υπάρξει η διάθεση του μοντέλου σε άλλες χώρες, καθώς και την τιμολογιακή πολιτική του. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το δούμε στην Ευρώπη.