Αν και λίγο κλεμμένος ο τίτλος, ωστόσο ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του Sebastian Vettel. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται σίγουρα τη διαφήμιση της γερμανικής Opel , στην οποία ένας κύριος που ενώ ήταν στο διάλλειμα της εργασίας του για γεύμα, ξαφνικά ακούει ένα συνάδελφό του να αναφέρει την τιμή που απέκτησε το καινούργιο του Opel και τότε, αναφωνεί με όλη του τη δύναμη “Opel με πόσο;” πετώντας ταυτόχρονα στον αέρα το δίσκο με το φαγητό. Κάποια ανάλογη αντίδραση είχαμε και εμείς στο άκουσμα των 63.000.000€ που θα λαμβάνει ο Sebastian Vettel για κάθε χρόνο συμβολαίου του με τη Ferrari.

Από τη στιγμή που ο Sebastien, όπως τον λένε στη Red Bull, θα υπογράψει στη Ferrari θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου. Οι αποδοχές του σχεδόν τριπλασιάζονται, αφού στη Red Bull Racing έπαιρνε περίπου 23.000.000€ το χρόνο. Όταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, Christiano Ronaldo, αμείβεται ετησίως με το ποσό των 42.000.000€ και ο Lionel Messi με 33.000.000€, ο καθένας μπορεί να καταλάβει το πόσο υπέρογκο είναι το ποσό που θα πληρώνεται ο Vettel.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα χρήματα αφορούν μόνο στο συμβόλαιο και όχι χορηγίες, κάτι που συνεπάγεται ότι το ποσό θα ανέβει ακόμα περισσότερο και πιθανώς να αγγίξει τα 100.000.000€. Και εάν θέλετε να το αναλύσουμε διεξοδικότερα, απλά καθίστε. Μηνιαίες αποδοχές 5.250.000€, ημερήσιες 175.000€ και όσο για το “οκτάωρό του” 58.333€. Σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τα ποσά αυτά είναι σίγουρα εξωφρενικά. Σαφώς το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πιο απαιτητικά αθλήματα και κανείς δεν αμφισβητεί την κόπωση και τις δυνάμεις που πρέπει να καταβάλλει ένας αθλητής προκειμένου να ανταπεξέλθει. Το παράλογο της όλης ιστορίας όμως είναι πως μια ιστορική ομάδα που φέτος τουλάχιστον δείχνει να παραπαίει, πώς θα δαπανήσει τέτοιο ποσό για έναν αθλητή, χωρίς να έχει επενδύσει, ακόμα τουλάχιστον, σε ένα μονοθέσιο που θα μπορεί να διεκδικήσει τίτλο. Τελικά μήπως ο Vettel έκανε την τύχη του;