Η ισπανική εταιρεία παρουσίασε σε μια εντυπωσιακή τελετή που έγινε στο λιμάνι της Βαρκελώνης το νέο SEAT Mii, το οποίο εκτός από βενζίνη λειτουργεί και με καύση φυσικού αερίου. Το νέο μοντέλο εξοπλίζεται με δύο δεξαμενές φυσικού αερίου, προσφέροντας με ένα γέμισμα αυτονομία 380 χιλιόμετρα. Επίσης, διαθέτει και μια δεξαμενή βενζίνης χωρητικότητας 10 λίτρων στην περίπτωση που μείνει από φυσικό αέριο προκειμένου να φτάσει στο κοντινότερο βενζινάδικο. Συνδυαστικά διανύει μέχρι και 600 χιλιόμετρα απόσταση.

Η επιλογή του φυσικού αερίου ως καύσιμο, επιτρέπει τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου κάνοντάς το πιο ανταγωνιστικό στην κατηγορία του. Επιπλέον πολύ σημαντικό είναι ότι οι εκπομπές ρυπογόνων αερίων και σωματιδίων έχουν μειωθεί κατά 85%, αποδεικνύοντας πως είναι πολύ φιλικό στο περιβάλλον, χωρίς να μολύνει την ατμόσφαιρα. Συνολικά οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 79 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει πως στην ελληνική αγορά θα διατίθεται με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Εκτός όμως το Mii θα τροφοδοτηθεί και το Leon με φυσικό αέριο, το οποίο αναμένεται στις αρχές του 2014, με την κατανάλωση να χρειάζεται μόνο 3,5€ για να διανύσει 100 χιλιόμετρα. Το νέο SEAT με βενζίνη και δεξαμενή φυσικού αερίου θα μπορεί να διανύσει με ένα ντεπόζιτο 1.300 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές ρύπων θα είναι 94 γρ/χλμ, κάτι που το κάνει πολύ ελκυστικό για την ελληνική αγορά.

Αρχικά το SEAT Mii θα πωλείται εκτός της Ισπανίας σε Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία και αργότερα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Χρονικά οι πρώτες πωλήσεις αναμένονται στις αρχές του νέου χρόνου.