Pole Position για τον Max Verstappen στις Κατατακτήριες του USA GP

ByXenofwntas

19/10/2025 , ,

Ο Max Verstappen έδειξε και στις Κατατακτήριες του USA GP πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση ύστερα από τη νίκη του λίγες ώρες νωρίτερα στο Sprint. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing δε χρειάστηκε περισσότερο από τον πρώτο ταχύτερο γύρο του Q3 για να φτάσει σε μια ακόμη Pole Position στην καριέρα του. Δίπλα του στην εκκίνηση το βράδυ θα βρίσκεται ο Lando Norris, ενώ στην πίσω σειρά της εκκίνησης θα είναι ο Leclerc και ο Russell.

Το Q1 ξεκίνησε με κόκκινη σημαία, αφού 14:51” πριν την ολοκλήρωση ο Hadjar πάτησε άτσαλα στο kerb με αποτέλεσμα να βγει εκτός και να διαλύσει το μονοθέσιο. Στη συνέχεια πάτησε εκτός πίστας ο Norris ευτυχώς χωρίς προβλήματα. Ταχύτερος ήταν ο Leclerc, με τους Verstappen, Hamilton, Sainz, Alonso, Piastri και Norris να ακολουθούν. Τελικά, ταχύτερος του Q1 ήταν ο Verstappen, με τους Russell, Antonelli, Leclerc, Lawson και Hulkenberg να ακολουθούν. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Bortoleto, Ocon, Stroll, Albon και Hadjar.

Στο Q2 αρχικά ταχύτερος στην πίστα ήταν ο Verstappen, με τους Leclerc, Norris, Hamilton, Antonelli και Sainz. Στη δεύτερη γρήγορη προσπάθεια δεν άλλαξε τίποτα στην κορυφή, με τον Verstappen να είναι ταχύτερος, ενώ πίσω του ήταν οι Leclerc, Norris, Hamilton, Antonelli και Russell. Εκτός τελικής μάχης έμειναν οι Hulkenberg, Lawson, Tsunonda, Gasly και Colapinto.

Στο Q3 στην πρώτη γρήγορη προσπάθεια ο Leclerc έκανε τετακέ, ευτυχώς όμως χωρίς αλλά προβλήματα. Ταχύτερος ήταν ο Verstappen, με τους Norris, Russell, Antonelli, Bearman, Sainz και Piastri. Στη δεύτερη γρήγορη προσπάθεια ο Max Verstappen δεν πρόλαβε να περάσει τη γραμμή αφού είχε μηδενίσει ο χρόνος, αλλά ο προηγούμενος γύρος του ήταν αρκετός για να πάρει την Pole Position.

Πίσω του βρέθηκαν οι Norris, Leclerc, Russell, Hamilton, Piastri και Antonelli. Ο αγώνας αναμένεται συναρπαστικός, αφού όλοι θα περιμένουν την αντίδραση του Norris απέναντι στον Verstappen. O αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 22:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤ1+, ενώ θα υπάρξει και η ετεροχρονισμένη μετάδοση από το ελεύθερο κανάλι του ΑΝΤ1 στις 23:45.

Οι 10 πρώτοι των Κατατακτήριων του USA GP

ΘέσηΟδηγόςΑυτοκίνητοΧρόνος
1.Max VerstappenRed Bull Racing-Honda RBPT1:32.510
2.Lando NorrisMcLaren-Mercedes1:32.801
3.Charles LeclercFerrari1:32.807
4.George RussellMercedes1:32.826
5.Lewis HamiltonFerarri1:32.912
6.Oscar PiastriMcLaren-Mercedes1:33.084
7.Kimi AntonelliMercedes1:33.114
8.Oliver BearmanHaas-Ferrari1:33.139
9.Carlos SainzWilliams-Mercedes1:33.150
10.Fernando AlonsoAston Martin Aramco-Mercedes1:33.160