Πιθανώς το Adam να μη θεωρήθηκε ολοκληρωμένο από την Opel, συμπέρασμα το οποίο εύκολα μπορεί να βγάλει κάποιος από τις επεμβάσεις που δέχτηκε το μοντέλο και αφορούν στις προσθήκες χρωματισμών, ειδικών χαρακτηριστικών στο εσωτερικό και γενικότερα τις έξτρα προσθήκες στοιχείων στον εξοπλισμό. Πρόσφατα γνωστοποιήθηκε και η προσθήκη ενός ακόμα κινητήρα στη γκάμα του μοντέλου, ο οποίος όπως σας ενημερώσαμε μέσα από το αντίστοιχο άρθρο (www.onlydriving.gr/opel-adam-new-engine) είναι ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας turbo, χωρητικότητας 1.000 κ.εκ. Ωστόσο, ούτε αυτό φάνηκε να είναι αρκετό για την Opel, η οποία προχώρησε στην εξέλιξη μίας ακόμα έκδοσης του μικρού της μοντέλου.

Προσθέτοντας την ονομασία ROCKS και σε συνδυασμό με τις απαραίτητες μετατροπές, το μοντέλο πόλης της Opel εξελίχθηκε σε ένα mini crossover. Σε σχέση με το κανονικό Adam, το ROCKS είναι ψηλότερο, πιο φαρδύ και η εμφάνισή του προδίδει το σκληρό χαρακτήρα του. Η Opel τροποποίησε το σασί του Adam, το οποίο θα είναι ψηλότερο κατά 15 χιλιοστά, ώστε να υποστηρίξει τις διαστάσεις του νέου αμαξώματος. Στοιχεία τα οποία ρυθμίστηκαν κατάλληλα ή άλλαξαν, στο νέο Adam ROCKS και σχετίζονται με το σασί είναι, τα αμορτισέρ, τα ελατήρια, η γεωμετρία της πίσω ανάρτησης, καθώς και το σύστημα διεύθυνσης.

Περιμετρικά του Adam Rocks, η Opel έχει τοποθετήσει μια προστατευτική γραμμή που στο εμπρός και πίσω μέρος βρίσκεται στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, ενώ στα πλαϊνά, έχοντας ήδη αγκαλιάσει τους θόλους των τροχών, ενώνεται με το κάτω μέρος των θυρών. Το χρώμα της συγκεκριμένης γραμμής είναι ανθρακί και προσθέτει στην εξωτερική εμφάνιση μία μυώδη πινελιά. Στο εμπρός μέρος πάνω από την γραμμή στην οποία μόλις αναφερθήκαμε, θα συναντήσουμε τη γνώριμη γρίλια σε σχήμα τραπέζιου, με τη χρωμιομένη μπάρα στο εσωτερικό της, η οποία ενώνεται με το σήμα της εταιρίας. Η γρίλια πλαισιώνεται από τα LED φώτα ημέρας, τα οποία έχουν σχήμα boumerang και στο εσωτερικό τους φιλοξενούν του προβολείς ομίχλης. Ο εξωτερικός σχεδιασμός ολοκληρώνεται με τη χρωμιομένη απόληξη της εξάτμισης, με την πίσω αεροτομή η οποία αποτελεί τμήμα της οροφής και με τις ζάντες αλουμινίου, οι οποίες ανάλογα με την προτίμηση του αγοραστή μπορούν να είναι 17 ή 18”.

Ίσως ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία τα οποία έχουν προστεθεί στο Opel Adam ROCKS, είναι η υφασμάτινη οροφή η οποία ανοίγει ηλεκτρικά με τη χρήση του αντίστοιχου κουμπιού και διπλώνει  πάνω από τα C-pillars. Το άνοιγμα της οροφής δεν έχει επηρεάσει καθόλου την ακαμψία και την λειτουργικότητα του αυτοκινήτου, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος του πορτμπαγκάζ έχει μείνει ανέπαφος. Τα 5” που χρειάζονται για να ανοίξει η οροφή είναι εντελώς αθόρυβα, ενώ οι τρεις στρώσεις υφάσματος που χρησιμοποιήθηκαν αυξάνουν την αντοχή της οροφής.

Στο εσωτερικό το νέο Adam Rocks διαθέτει δύο νέους αποκλειστικούς σχεδιασμούς, ένας εκ των οποίων προέρχεται από το concept Adam Rocks που παρουσιάστηκε πέρυσι. Αναλυτικότερα στον εσωτερικό διάκοσμο με το συγκεκριμένο σχεδιασμό το ύφασμα Morrocana που χρησιμοποιήθηκε για τα καθίσματα και τις πόρτες διαθέτει ένα μπεζ χρώμα, ενώ το τιμόνι ο επιλογέας σχέσεων και το χειρόφρενο έχει επενδυθεί με δέρμα στο ίδιο χρώμα. Η δεύτερη επιλογή για το εσωτερικό διαθέτει τη διχρωμία καφέ-μαύρου, ενώ στις ραφές υπάρχει μπλε απόχρωση. 

Ο κινητήρας με τον οποίο θα εφοδιαστεί το νέο Adam Rocks είναι ο νέος  3κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας, στον οποίο αναφερθήκαμε στην αρχή και αποδίδει 114 ίππους. Με τον τρόπο αυτό, οι επιδόσεις του νέου mini-crossover θα είναι καλύτερες, ενώ οι εκπομπές ρύπων και η κατανάλωση καυσίμου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Εμπνευσμένο από τους αθλητές του parkour, οι οποίοι στην ουσία ίπτανται, αποφεύγοντας τα διάφορα εμπόδια, το νέο Adam Rocks έρχεται για να προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες μετακίνησης σε όλους όσους το επιλέξουν.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας