Στην έκθεση αυτοκινήτου στο Τόκυο η Nissan παρουσίασε δύο πολύ διαφορετικές έννοιες χτισμένες πάνω στην ίδια αρχιτεκτονική. Πρόκειται για τα δύο νέα πρωτότυπα αυτοκίνητα με διαφορετικά χαρακτηριστικά που δημιουργήθηκαν με σκοπό να ικανοποιήσουν τους λάτρεις της αυτοκίνησης. Το πρώτο είναι ένα απλό καθημερινό αυτοκίνητο με την ονομασία IDx Freeflow  και το δεύτερο είναι το  IDx NISMO, που πρόκειται για ένα εξαιρετικά μελλοντικό σπορ μοντέλο που μοιάζει σαν να ήρθε κατευθείαν από έναν προσομοιωτή οδήγησης.

Με τα IDx Freeflow και IDx NISMO η Nissan θέλει να δείξει πώς χρησιμοποιεί νέες και καινοτόμες μεθόδους ανάπτυξης νέων αυτοκινήτων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των νεότερων πελατών της οι οποίοι έχουν συναρπαστικές ιδέες, και θέλουν να συμμετάσχουν για να χτιστούν τα μελλοντικά αυτοκίνητα.

770117__DOM1275 (1)Το IDx είναι η νέα αρχή της ιαπωνικής εταιρείας η οποία δίνει δύο νέες έννοιες, το “ID” το οποίο αποτελεί το προσωνύμιο που λαμβάνεται σχετικά με πράγματα που αφορούν σε προσωπικό επίπεδο όλα τα άτομα σε ένα αυτοκίνητο, και το “x”, που αντιπροσωπεύει τις νέες τιμές και τα όνειρα που γεννήθηκαν μέσα από την επικοινωνία. Ο σχεδιασμός των δύο IDx ενσωματώνει την άμεση έκφραση ψηφιακών τεχνολογιών, δίνοντας την ιδανική μορφή σε ένα compact sedan. 

Εξωτερικά το IDx Freeflow διαθέτει πρωτοποριακή σχεδίαση που εστιάζεται στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, στα πλαϊνά και στις θύρες του αμαξώματος. Το μήκος θα φτάσει περίπου τα 4,1 μέτρα το πλάτος τα 1,7 και το ύψος τα 1,3. Το εξωτερικό χρώμα είναι ένα εκλεπτυσμένο λευκό μαζί με καφέ απόχρωση, με το συνολικό οπτικό αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται με την προσθήκη ζαντών αλουμινίου 18”. Εσωτερικά ξεχωρίζει το ταμπλό με τη μοντέρνα εμφάνιση του ταχύμετρου, καθώς και η κεντρική κονσόλα με την οθόνη αφής και το αναλογικό ρολόι. Μηχανικά θα υπάρχουν δύο επιλογές με βενζινοκινητήρες 1,2 και 1,5 λίτρων με μεγάλη οικονομία καυσίμου.

Από την άλλη πλευρά το IDx NISMO εξελίχθηκε με βάση την προσομοίωση αγώνων δίνοντας μια πραγματική εμπειρία οδήγησης. Δεν περιορίζεται μόνο από τα στοιχεία αγωνιστικών αυτοκίνητων, αλλά διαθέτει και καθημερινά στοιχεία για την ευκολία και την άνεση του οδηγού. Το πότε θα τα δούμε στην παραγωγή είναι ακόμα άγνωστο αλλά οι άνθρωποι της Nissan φαίνονται διατιθέμενοι να τα φέρουν στην παραγωγή πριν από το 2016.