Όταν μιλάμε για Super Car το μυαλό μας μπορεί να πάει σε διάφορα αυτοκίνητα όπως Lamborghini, Ferrari κ.α. Λίγοι είναι αυτοί που θα θυμηθούν ένα αυτοκίνητο από το παρελθόν. Μιλάμε για το Cizeta Moroder, το οποίο ήταν ένα ιταλικό Super Car με τα δικά του διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Οι Ιταλοί το 1988 θέλοντας να κοντράρουν τη Lamborghini, τη Ferrari και όλες τις άλλες εταιρείες των Super Car αυτοκινήτων δημιούργησαν το Moroder V16T. Το εν λόγω μοντέλο είναι σχεδιασμένο από τον Marcello Gandini και το γνωστό μουσικό παραγωγό Giorgio Moroder, εξ ου και το όνομα του μοντέλου. Για τα μηχανικά μέρη του υπεύθυνος ήταν ο μηχανικός Claudio Zampolli.

Το Cizeta Moroder είχε πολλά κοινά με τη Lamborghini Diablo κυρίως στο εμπρόσθιο μέρος. Αυτό που δεν είχε όμως ήταν ο V16 κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων, ο οποίος χρησιμοποιούσε εξαρτήματα από το V8 κινητήρα της Lamborghini Urraco και συνδυαζόταν με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Η μέγιστη ισχύς αγγίζει τους 540 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 55 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ/ώρα. Στο εσωτερικό αυτό που δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι τα κατακόκκινα δερμάτινα καθίσματα, αλλά και οι υπόλοιπες κόκκινες λεπτομέρειες.

Η ιστορία ήθελε να κατασκευαστούν συνολικά 20 μοντέλα, αλλά τελικά δημιουργήθηκαν μόλις 10. Όμως η υπογραφή του Moroder βρίσκεται μόλις στο πρωτότυπο, αφού οι δρόμοι του χώρισαν με τον Claudio Zampolli, χωρίς να γίνουν ποτέ γνωστοί οι λόγοι. Σίγουρα, για ένα συλλέκτη θα είναι πολύ σημαντικό αυτό το μοντέλο, αφού πωλείται.

Την πώληση του αυτοκινήτου έχει αναλάβει η RM Sotheby’s και για όποιον ενδιαφέρεται διαθέτει ειδικό ταμπελάκι με το νούμερο 001, ενώ έχει μεγαλύτερες πλευρικές εισαγωγές αέρα και μοναδικό εσωτερικό που δεν υπάρχει στα υπόλοιπα 9. Οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω έχουν διπλά ψαλίδια, ενώ τα φρένα είναι της Brembo. Τέλος, υπάρχουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, με τα ελαστικά της Pirelli και τις διαστάσεις ελαστικών 245/40 μπροστά και 335/35 πίσω.

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο όποιος και να το αποκτήσει θα έχει ένα κόσμημα της αυτοκίνησης στο γκαράζ του. Μπορεί να υπάρχουν 10 σχεδόν ίδια, αλλά το συγκεκριμένο είναι ένα και μοναδικό. Αν είχαμε τη δυνατότητα θα προσπαθούσαμε με κάθε τρόπο να το αποκτήσουμε. Άλλωστε τέτοια αυτοκίνητα πλέον δεν κυκλοφορούν πουθενά.