Ο κόσμος αλλάζει και οι προσδοκίες των πελατών εξελίσσονται με ταχύ ρυθμό, γεγονός που συνεπάγεται μεγαλύτερες απαιτήσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του σήμερα. Με το νέο C4 Cactus, η Citroen έχει αναγνωρίσει τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών, προσφέροντας μια πραγματική εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό συμπαγές hatchback.

Με εντυπωσιακή σχεδίαση, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, το νέο Citroen C4 Cactus ξεχωρίζει από τους αντιπάλους της κατηγορίας του, προσφέροντας ένα μοναδικό στυλ που είναι ελκυστικό και παράλληλα λειτουργικό. Το νέο C4 Cactus προσφέρει περισσότερα, διαθέτοντας ωστόσο απλό σχεδιασμό και έξυπνες λειτουργίες. Το νέο μοντέλο είναι 200 κιλά ελαφρύτερο από το C4 και τροφοδοτείται από τους τελευταίας γενιάς Euro 6 κινητήρες.    

Εξωτερικά το νέο αμάξωμα ξεχωρίζει με τα φώτα ημέρας, και τους LED προβολείς που ενσωματώνονται στον εμπρός προφυλακτήρα και διαθέτουν την προστασία Airbump, μέσω της οποίας προστατεύονται οι τροχοί σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης, υπάρχει και η μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή με τοποθετημένες μπάρες αριστερά και δεξιά. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,16 μέτρα, το πλάτος 1,73, το ύψος 1,48 και το μεταξόνιο τα 2,60 μέτρα. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 358 λίτρα, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε 10 χρωματισμούς για το εξωτερικό και τρείς για το εσωτερικό.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό αντικρίζουμε την καμπίνα που είναι φιλική για τους επιβάτες, με το χαμηλό ταμπλό να ξεχωρίζει, προσφέροντας όλες τις ευκολίες στον οδηγό. Στη μέση του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής 7”, όπου ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το κλιματιστικό, τα μέσα ενημέρωσης, την πλοήγηση, τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, το τηλέφωνο, καθώς και άλλα βοηθήματα του αυτοκινήτου. Τα καθίσματα είναι σε σχήμα καναπέ προκειμένου να απολαμβάνουν περισσότερη άνεση οι επιβάτες, ενώ εύχρηστο είναι το τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων, που μετατρέπουν την οδήγηση σε μια ευχάριστη εμπειρία. Επιπλέον, το μοντέλο διατίθεται και με Paddle Shifts στο τιμόνι. Στα βοηθήματα συγκαταλέγεται και η κάμερα οπισθοπορείας, όπως και οι αισθητήρες παρκαρίσματος.

Μηχανικά αναμένεται να τροφοδοτηθεί με τους νέους κινητήρες PureTech βενζίνης και BlueHDi diesel, με μεγάλη οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η κατανάλωση του BlueHDi diesel χωρητικότητας 1,6 λίτρων δε θα ξεπερνά τα 3,1 λίτρα/100χλμ, και οι εκπομπές ρύπων θα είναι μόλις 82 γρ/χλμ. Επίσης, θα υπάρξουν όπως όλα δείχνουν ο VTi χωρητικότητας 1,2 λίτρων με τους 82 ίππους, καθώς και ο turbo με τους 110 ίππους με την ίδια χωρητικότητα. Τέλος, όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το σύστημα Start & Stop. Το νέο μοντέλο παρουσιάστηκε στο Παρίσι, με τους Γάλλους να ευελπιστούν πως το C4 Cactus μπορεί να κερδίσει το κοινό.