Οι Γερμανοί μπορεί να μην ανανέωσαν το εξωτερικό του Q7, αλλά αποφάσισαν να αλλάξουν τον εξοπλισμό και την έκδοση του κινητήρα. Το 7θέσιο SUV θα διαθέτει δύο νέες εκδόσεις εξοπλισμού, τις S Style Edition και S line Sport Edition. Το Q7 μπορεί να είναι το μεγαλύτερο SUV της γερμανικής εταιρείας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως σταματάει η εξέλιξη του από την ώρα πρωτοκυκλοφόρησε.

Οι δύο εκδόσεις για τους υποψήφιους αγοραστές προσφέρονται σε 6 διαφορετικούς χρωματισμούς δύο διαφορετικά μαύρα (Black Night, Orca Black), καφέ, γκρι, ανθρακί και μπλε. Στο στάνταρ εξοπλισμό οι δύο εκδόσεις προσφέρονται με LED φώτα ημέρας, προβολείς xenon, σπόιλερ, φιμέ πίσω τζάμια, διπλές οβάλ απολήξεις εξάτμισης και ζάντες αλουμινίου 21”. Στο εσωτερικό υπάρχουν δερμάτινα καθίσματα και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

Μηχανικά και οι δύο εκδόσεις εξοπλισμού θα προσφέρονται με δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Η πρώτη αφορά στον TDI κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 245 ίππους. Η δεύτερη επιλογή είναι ο V8 TDI χωρητικότητας 4,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 340 ίππους. 

Και οι δύο εκδόσεις ωστόσο είναι ήδη προς διάθεση για όποιον ενδιαφέρεται για αγορά, με τις τιμές για την έκδοση των 3 λίτρων στη Μεγάλη Βρετανία να είναι 64.600€ για την Sline Style Edition και 66.400€ για την Sline Sport Edition. Αντίστοιχα αυτές με τον V8 TDI κινητήρα των 4,2 λίτρων είναι 76.300€ και 78.100€.