50 χρόνια από το ρεκόρ του Bluebird

ByXenofwntas

06/06/2014

bluebird-1Η ερώτηση για το πιο είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο έχει διαφορετικές απαντήσεις, αφού ο καθένας από εμάς μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Πρόσφατα το Venom GT της Hennessey έφτασε τα 435 χλμ/ώρα, σπάζοντας κάθε ρεκόρ (www.onlydriving.gr/Venom-gt-hypercar). Είναι όμως αυτό το ρεκόρ ταχύτητας; Δυστυχώς το ερώτημα είναι αναπάντητο, αφού η κάθε εταιρεία λέει τα δικά της και φυσικά τα ρεκόρ σπάνε εύκολα με τις βελτιώσεις στα αυτοκίνητα.

Εμείς θα γυρίσουμε το χρόνο σχεδόν 50 χρόνια πίσω στις 17 Ιουλίου του 1964 όταν ο Donald Campbell και η ομάδα British Land, παρά τα μηχανικά προβλήματα και τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στη λίμνη Eyre της Νότιας Αυστραλίας, έσπαγε κάθε ρεκόρ με το Bluebird CN7, σημειώνοντας το απίστευτο για την εποχή ρεκόρ ταχύτητας με 644,96 χλμ/ώρα. Όπως καταλάβατε δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο, αλλά μοιάζει περισσότερο με ένα υπερηχητικό τζετ με ρόδες.

bluebird-2Με τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από αυτό το απίστευτο ρεκόρ, η Τόνια Bern-Campbell σύζυγος του Donald Campbell, θα διοργανώσει στη μνήμη του μια γιορτή με επίκεντρο το Bluebird CN7. Η γιορτή θα γίνει στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου της Βρετανίας, όπου όσοι παραβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν κοντά στο Bluebird CN7. Σαφώς και κάποιοι μπορεί να μην ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο, αλλά όσοι βρεθούν σε αυτή τη γιορτή θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα επίτευγμα της αυτοκίνησης, έστω και αν δεν μοιάζει το συγκεκριμένο μοντέλο με αυτά που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες.