40 χρόνια Mitsubishi στην Αγγλία

ByXenofwntas

30/03/2014

mitsubishi-evo-x-1Το πρώτο αυτοκίνητο της ιαπωνικής Mitsubishi στη Μεγάλη Βρετανία παρουσιάστηκε το 1974. Από τότε έχουν περάσει 40 ολόκληρα χρόνια και η πορεία της Mitsubishi στην Αγγλία μόνο αποτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι Ιάπωνες θέλοντας να τιμήσουν αυτή την επιτυχία τους γιορτάζουν τα 40 χρόνια με μια ειδική έκδοση του γνωστού μας Lancer Evolution X με την κωδική ονομασία X FQ-440 MR.

Η ειδική έκδοση του Lancer Evo X εξωτερικά δε θα έχει μεγάλες διαφορές από το μοντέλο που έχουμε συνηθίσει. Θα διατίθεται με Bi–xenon φωτιστικά σώματα, προβολείς ομίχλης και το προσαρμοζόμενο σύστημα εμπρόσθιου φωτισμού (AFS). Την εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου της BBS μεγέθους 18”. Επίσης θα προσφέρεται σε ένα μοναδικό χρωματισμό Frost White. 

Αυτό που διαφέρει αρκετά σε σχέση με το γνώριμο Lancer Evolution X είναι το εσωτερικό, το οποίο προσφέρει 8 αερόσακους, διζωνικό κλιματισμό, bucket δερμάτινα καθίσματα της Recaro, LCD οθόνη αφής 7”, σπορ δερμάτινο τιμόνι, σύστημα πλοήγησης, συναγερμό, ηχοσύστημα Rockford Fosgate με subwoofer και 8 ηχεία, Bluetooth, θύρα USB και υποδοχή κάρτας SD

Μηχανικά κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός δίλιτρος κινητήρας, ο οποίος όμως έχει υποστεί μια μικρή βελτίωση, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 440 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 56,1 κιλά. Η μετάδοση γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου της Mitsuibishi. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως οι αναρτήσεις είναι πιο χαμηλές από το Lancer Evo X κατά 3,5 χιλιοστά εμπρός και κατά 3 χιλιοστά πίσω.

Όσοι ήδη αρχίσατε να σκέφτεστε ότι “είναι Evo και το θέλω” υπάρχουν δύο προβλήματα. Πρώτον το ταξίδι στη Μεγάλη Βρετανία, αφού μόνο εκεί θα διατεθεί και μάλιστα σε μόλις 40 κομμάτια και το δεύτερο είναι η τιμή του, που στο νησί φτάνει τα 60.100€. Η τελική επιλογή για την απόκτηση ή μη του Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-440 MR είναι δική σας.