Το πρώτο αραβικό Supercar

ByXenofwntas

17/10/2013

LykanHypersport-Motors-W-e1360336390957Μέχρι σήμερα είχαμε μάθει τους άραβες να κυκλοφορούν με πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα όπως Ferrari, Lamborghini, Bugatti  και άλλα, τώρα όμως θα μπορούν και αυτοί να διεκδικούν μερίδιο της αγοράς από τα  super car.

Σύμφωνα με την εταιρεία W Motors, που έχει έδρα το Ντουμπάι, στη διεθνή έκθεση που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα των Η.Α.Ε. (5-9 Νοεμβρίου) θα δούμε για πρώτη φορά το μοντέλο παραγωγής Lykan. Το εξωτερικό του αμαξώματος είναι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένο από ανθρακονήματα έχοντας αντίθετό άνοιγμα πορτών, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα του δίνουν μια άγρια ομορφιά.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κόβουν την ανάσα, αφού κάτω από το καπό κρύβεται ο 6κύλινδρος κινητήρας με διπλά τούρμπο απόδοσης 750 ίππων και τη ροπή να αγγίζει τα 102 κιλά. Ο κινητήρας δένει αρμονικά με το 6άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων πετυχαίνοντας  το εντυπωσιακό αποτέλεσμα των 2,8” στο 0-100 χλμ/ώρα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 395 χλμ/ώρα. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του ξεχωρίζουν τα δερμάτινα bucket καθίσματα, ο τρισδιάστατος πίνακας οργάνων καθώς και το σύστημα πολυμέσων.

Τέλος το νέο Lykan θα είναι για λίγους αφού στην παραγωγή θα βγουν μόνο 7 κομμάτια με την αξία του καθενός να αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 2.5000.000€.