Το 2012 και το πρώτο εξάμηνο του 2013 ήταν καταλυτικά για τη Volvo, αφού το XC60 παρέμενε στην κορυφή των πωλήσεων και έτσι οι άνθρωποι της με το νέο μοντέλο δεν θα μπορούσαν παρά μόνο να αυξήσουν τον πήχη για να κρατηθούν στην κορυφή.

Εξωτερικά το νέο Volvo XC60 δεν διαφέρει ουσιαστικά από τον προκάτοχό του, διαφοροποιώντας μόνο τα νέα φωτιστικά σώματα. Επίσης έφυγε όποια μαύρη πινελιά υπήρχε η οποία αντικαταστάθηκε από το χρώμα του αμαξώματος. Η έκδοση RDesign με το άκαμπτο σασί, δίνει έμφαση στη σπορ συμπεριφορά, χωρίς όμως να δέχεται κανένα συμβιβασμό στην άνεση. Η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη κατάλληλα ώστε να εξασφαλίζει στον οδηγό γρήγορη και ασφαλέστερη οδήγηση. Επίσης, παρέχεται και το Corner Traction Control πού είναι το σύστημα που μειώνει δραστικά το ενδεχόμενο υποστροφής του αμαξώματος.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό υπάρχουν διαθέσιμες νέες επενδύσεις από φυσικό ξύλο και διάφοροι χρωματισμοί για το εσωτερικό της οροφής. Διαφορετικά είναι και τα μεταλλικά στοιχεία στους αεραγωγούς και τους διακόπτες.

Όσον αφορά τη γκάμα των κινητήρων την αρχή κάνουν οι ήδη υπάρχοντες υπετροφοδοτούμενοι βενζινοκινητήρες και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα φορεθούν οι νέοι DriveE με περισσότερη οικονομία στα καύσιμα. Συγκεκριμένα θα υπάρξουν δύο κινητήρες βενζίνης ένας 4κύλινδρος χωρητικότητας 2 λίτρων και ένας 6κύλινδρος χωρητικότητας 3 λίτρων με τις ιπποδυνάμεις να είναι 240 και 304 ίπποι αντίστοιχα. Για τους πετρελαιοκινητήρες θα έχουμε και εδώ διαθέσιμες δύο επιλογές με την ισχύ να κυμαίνεται από 136 έως 215 ίππους. Όλες οι εκδόσεις που συνεργάζονται με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων διαθέτουν σύστημα Start & Stop.

Στις επιλογές που θα έχει ο οδηγός ενός νέου Volvo XC60 είναι για πρώτη φορά τα χειριστήρια του κιβωτίου ταχυτήτων στο τιμόνι (Paddleshift). Μπορεί να αποτελούν προαιρετική επιλογή όμως δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να επιτυγχάνει γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να αφήσει το τιμόνι από τα χέρια του. Στις επιπλέον επιλογές ανήκει και το πακέτο αναβάθμισης της Polestar το οποίο δίνει στο XC60 25 ίππους παραπάνω χωρίς να αυξηθεί η κατανάλωση καυσίμου.

Σημαντικό στοιχείο για τη Volvo αποτελούν και οι βελτιώσεις διαφόρων συστημάτων ασφαλείας, όπως το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό όταν τον πλησιάζει άλλο όχημα από πίσω ακόμα και 70 μέτρα πριν, το σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας με αισθητήρες στο πίσω μέρος προειδοποιώντας τον οδηγό για τυχόν διέλευση άλλου οχήματος έως και 30 μέτρα πριν από το όχημα που πλησιάζει. Υπάρχει και το σύστημα πληροφόρησης οδικών σημάτων που ενημερώνεται ο οδηγός στον πίνακα οργάνων καθώς και για τα όρια ταχύτητας.

Οι extra επιλογές που παρέχονται στους νέους κατόχους ενός XC60 είναι το σύστημα Sensus Connected Touch, το οποίο μετατρέπει την οθόνη του ηχοσυστήματος μεγέθους 7”, σε μία οθόνη αφής διαφόρων πληροφοριών πανεύκολη στο χειρισμό. Επίσης, παρέχεται δυνατότητα σύνδεσης στο internetμε 3G ή 4G.

Το νέο Volvo XC60, είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με την τιμή του να ξεκινά από 33.900€. όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να το δείτε ακόμα λίγες ημέρες στο Athens Motor Showπου βρίσκεται στο Ελληνικό μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.