Τα πάντα για το νέο Mazda 3

ByXenofwntas

07/11/2013

Η νέα γενιά του Mazda 3 έρχεται τον Ιανουάριο και εμείς σας αποκαλύπτουμε τα πάντα για το νέο ιαπωνικό μοντέλο. Το νέο 3άρι συνδυάζει τη σπορ εμφάνιση με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και τις μειωμένες εκπομπών ρύπων. Έτσι, το σύνθημα της ιαπωνικής εταιρείας για το νέο της μοντέλο είναι ότι η σπορ οδήγηση μπορεί να συνδυαστεί με την άνεση.

Το νέο Mazda 3 θα κυκλοφορήσει σε δυο τύπους αμαξώματος την γνωστή σε όλους μας Hatchback και την Fastback όπως την ονομάζουν οι Ιάπωνες. Το εμπρός μέρος του παίρνει μια άγρια μορφή με το καρχαριοειδές σχήμα που επέλεξε ο κατασκευαστής του, ενώ και τα δυο μοιράζονται το μακρύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία τους.

Μηχανικά το Mazda 3 θα χρησιμοποιεί την νέα SKYACTIV τεχνολογία που ήδη εφαρμόζεται στο CX-5 και το Mazda 6. Από πλευράς κινητήρων υπάρχουν τρείς επιλογές βενζίνης και μια πετρελαίου. Για τους βενζινοκινητήρες την αρχή κάνει ο ατμοσφαιρικός χωρητικότητας 1,5 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους. Ακολουθεί ο 2λιτρος με τους 120 ίππους, με τις εκπομπές ρύπων να ανέρχονται σε 119 γρ/χλμ και τη μέση κατανάλωση να είναι 5,1 λίτρα/100χλμ. Τη ναυαρχίδα θα αποτελέσει ο νέος κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 165 ίππους. Οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 135 γρ/χλμ και η μέση κατανάλωση σύμφωνα με τον κατασκευαστή δεν ξεπερνά τα 5,8 λίτρα/100χλμ. Ο μοναδικός πετρελαιοκινητήρας που εφοδιάζει το Mazda 3, είναι ο SKYACTIVD χωρητικότητας 2,2 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ των 150 ίππων. Οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 104 γρ/χλμ και η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 3,9 λίτρα/100χλμ. 

Στον εξοπλισμό διατίθεται A/C ή κλιματισμός, οθόνη αφής 7”, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι θερμαινόμενοι καθρέπτες, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων, υπολογιστής ταξιδίου, ράδιο-CD με 6 ηχεία, θύρα USB, θύρα για iPod, Bluetoothκαι ζάντες αλουμινίου.

Τέλος το νέο Mazda 3 θα ξεκινήσει να διατίθεται από τη Μεγάλη Βρετανία τον ερχόμενο Ιανουάριο, με τις τιμές να κυμαίνονται από 20.000 έως 23.100€ και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 θα βρίσκεται σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά.