Ο Rosberg νίκησε τον Hamilton

ByXenofwntas

25/05/2014

f1-1Το GP της F1 στο Μονακό τελικά απλά απέδειξε ότι η γερμανική Mercedes δεν έχει αντίπαλο. Οι δύο Mercedes οδηγούν και οι άλλοι απλά ακολουθούν. Ο νικητής του αγώνα Nico Rosberg έδειξε πως ο Hamilton δεν είναι ο μόνος που κερδίζει στα GP, αφού τελικά η χθεσινή pole position φάνηκε πως ήταν αρκετή για να του δώσει τη νίκη στο μεγάλο αγώνα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μια δυνατή εκκίνηση όπου στην πρώτη στροφή όλοι προσπάθησαν να κερδίσουν θέσεις, με τις δύο Mercedes να προπορεύονται, τον Sebastian Vettel να ακολουθεί και τον Kimi Raikkonen από την 6η θέση να ανεβαίνει στην 4η δείχνοντας ότι θα μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω που ψάχνει η Ferrari. Άτυχη στιγμή η επαφή του Perez με τον Jenson Button που άφησε τον πρώτο εκτός αγώνα από τον 1ο γύρο.

Στη συνέχεια το πρόβλημα που απέκτησε ο Sebastian Vettel τον ανάγκασε να εγκαταλείψει με τον Raikkonen να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και να ανεβαίνει στην 3η θέση. Και ενώ η Mercedes φαινόταν ότι είχε πρόβλημα για τον πιο πιλότο θα έβαζε πρώτο στα pit, ήρθε η κακιά στιγμή του Adrian Sutil, ο οποίος μετά το τούνελ είχε μια έξοδο χτυπώντας στις μπαριέρες κάτι που έδωσε την ευκαιρία στη γερμανική ομάδα να λύση το δίλλημα με το αυτοκίνητο ασφαλείας που είδαμε για δεύτερη φορά στη πίστα. Κάπου εκεί χάλασε και αγώνας του Raikkonen έχοντας επαφή με μια Marussia, η οποία του κόστισε ένα κλατάρισμα.

Έτσι στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα πάλευαν οι δύο Mercedes για τη νίκη, τον Ricciardo να είναι τρίτος και να τον ακολουθεί ο Alonso και ο Hulkenberg. Τελικά ο Hamilton αναίτια άρχισε να χάνει χρόνο, αποτέλεσμα που έδωσε πιο άνετα στο τέλος τη νίκη στο Rosberg  ενώ ο Ricciardo “κόλλησε” πίσω από το Βρετανό αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει. Από κει και κάτω βρέθηκαν ο Alonso και ο Button. Τέλος εντυπωσιακή ήταν η ημέρα για τη Marussia και τον Jules Bianchi, οι οποίοι πήραν τους πρώτους τους βαθμούς στο Πρωτάθλημα, με το Γάλλο να το χαίρεται σα μικρό παιδί.

Όπως φαίνεται το Πρωτάθλημα οδηγών θα κριθεί μεταξύ των δύο πιλότων της γερμανικής ομάδας, οι οποίοι στο βάθρο των νικητών δεν άλλαξαν ούτε μια χειραψία, δείχνοντας πως κάτι έχει ραγίσει ανάμεσα τους. Ο επόμενος αγώνας είναι το 3ήμερο 6 με 8 Ιουνίου στον Καναδά, περιμένοντας να δούμε τις αντιδράσεις των δύο πρωτοπόρων πιλότων της Mercedes.

 Οι πρώτοι δέκα του GP στο Μονακό:

Θέση
Οδηγός
Αυτοκίνητο
1
Nico Rosberg
Mercedes
2
Lewis Hamilton
Mercedes
3
Daniel Ricciardo
Red Bull Racing – Renault
4
Fernando Alonso
Red Bull Racing – Renault
5
Nico Hulkenberg
Force India – Mercedes
6
Jenson Button
McLaren – Mercedes
7
Felipe Massa
Williams – Mercedes
8
Jules Bianchi
Marussia – Ferrari
9
Romain Grosjean
Lotus – Renault
10
Kevin Magnussen
McLaren – Mercedes