Νέα πυροσβεστικά οχήματα

ByXenofwntas

29/11/2014
Νέα πυροσβεστικά οχήματα

pirosbestiki 1Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από εδώ και στο έξης θα μπορεί να έχει  επιπλέον δυνατότητες προσέγγισης και πυρόσβεσης στο δύσβατο δασικό δίκτυο λόγω της απόκτησης των νέων Mitsubishi L200 Club Cab 4×4. Συγκεκριμένα η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., επίσημος εισαγωγέας και διανομέας της Mitsubishi Motors στην Ελλάδα παρέδωσε στο Π.Σ. 80 νέα αυτοκίνητα.

Τα νέα οχήματα είναι εξοπλισμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα με συνολική δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500 λίτρων, αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα με αυλό εκτόξευσης νερού, ο οποίος έχει ελάχιστη ικανότητα παροχής 250 λίτρα/λεπτό σε πίεση 6 BAR, και τυλικτήρα σωλήνα. Στο εμπρόσθιο μέρος των οχημάτων έχει τοποθετηθεί ηλεκτρικό βαρούλκο για μέγιστη ελκτική ικανότητα, ενώ εκτός από το βασικό του εξοπλισμό κάθε όχημα διαθέτει LCD οθόνη αφής 4,3” και σύστημα πλοήγησης.

Όσο για τον κινητήρα τα εν λόγω οχήματα διαθέτουν τον υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μεγίστη ισχύ να φτάνει τους 136 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 32 κιλά. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 167 χλμ/ώρα, ενώ όλα διαθέτουν σύστημα τετρακίνησης.