Αποτελέσματα 34ο Ράλλυ Παλάδιο

ByXenofwntas

01/12/2013

Ολοκληρώθηκε χθες το “34ο Ράλλυ Παλάδιο” με τον καιρό να παίζει τα δικά του παιχνίδια πονοκεφαλιάζοντας τους οδηγούς. Στην αρχή το ψιλόβροχο σε συνδυασμό με την υγρασία, που δεν άφηνε το δρόμο να στεγνώσει, προβλημάτιζε τους οδηγούς για τις επιλογές των ελαστικών. Το κλίμα βάρυνε όταν οι Γιαννακούλης-Πετρόπουλος είχαν μια άσχημη έξοδο στην πρώτη ειδική με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού και τον ελαφρύτερο του συνοδηγού. 

Μετά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο, οι πληροφορίες που έδωσαν οι γιατροί του αγώνα οι οποίοι επιλήφθηκαν του περιστατικού, είναι ότι ο μεν οδηγός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση του συνοδηγού δεν εμπνέει κάποια ανησυχία. Ευχόμαστε στην αυριανή ενημέρωση που θα έχουμε από τους γιατρούς που παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη της υγείας του πληρώματος, τα νέα να είναι πιο αισιόδοξα. Μέτα από αυτά τα γεγονότα η οργανωτική επιτροπή αναγκάστηκε να μην πραγματοποιήσει την καθιερωμένη απονομή, κίνηση που επικρότησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.  

Στο αγωνιστικό σκέλος οι Νικολόπουλος-Τσιάπας με το Mitsubishi Lancer Evo VI ήταν οι μεγάλοι νικητές του αγώνα, με το αντίπαλο δίδυμο Ευθυμίου-Μανωλόπουλο, να βρίσκονται εκτός αγώνα από τη δεύτερη ειδική με μηχανική βλάβη. Στη 2η θέση ακολούθησαν οι Αναδιώτης-Μακρινός με Renault Clio Sport, ενώ στη 3η θέση βρέθηκαν οι Χαλδαίος-Σαμαράς με Citroen C2 R2. Στη 4η θέση βρέθηκε το πλήρωμα Σπανός-Γκοτοβός με Subaru Impreza SpecC επικρατώντας των Νιώρα-Κακαλή με Subaru Impreza N12 που έμειναν στη 5η θέση, ενώ την 6άδα έκλεισαν οι Λευκαδίτης-Άκρατος με Peugeot 206.

Από τα 67 πληρώματα που πήραν τη σημαία της εκκίνησης τερμάτισαν τα 40. Οι τόσες εγκαταλείψεις οφείλονται και στην αποχώρηση των πληρωμάτων ιστορικών αυτοκινήτων οι οποίοι αποφάσισαν να αποχώρησουν μετά το ατύχημα σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους που χτύπησαν στην έξοδο που είχαν. 

Οι πρώτοι 10 της γενικής κατάταξης:

Θέση Χορηγός Πλήρωμα Αυτοκίνητο Χρόνος
1 START LINE ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΣΙΑΠΑΣ MITSUBISHI EVO IX 24:03.49
2 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΛΠΑ ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ-ΜΑΚΡΙΝΟΣ RENAULT CLIO SPORT +35.06
3 ΑΣΣΟΑΑ ΧΑΛΔΑΙΟΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ CITROEN C2 R2 +45.59
4 OLKI SPORT RALLYING-ΑΛΑΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΠΑΝΟΣ-ΓΚΟΤΟΒΟΣ SUBARU IMPREZA SPEC C +1:05.87
5 ΚΤΕΟ ΚΟΜΒΟΣ ΚΗΦΗΣΙΑΣ-ΑΣΣΟΑΑ ΝΙΩΡΑΣ-ΚΑΚΑΛΗΣ SUBARU IMPREZA STI N12 +1:27.41
6 ΛΟΥΚΑΚΗΣ-ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ Ο.Ε.-ΑΛΑΚ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ-ΑΚΡΑΤΟΣ PEGEUOT 206 KIT CAR +2:08.98
7 ΑΟΠ-ΑΛΜΑ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΙΑΝ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ RENAULT CLIO KIT CAR +2:22.31
8 ΑΛΑ-ΑΣΣΟΑΑ ΖΑΚΧΑΙΟΣ-ΒΑΡΟΥΞΗ CITROEN SAXO VTS +2:31.99
9 START LINE ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ PEGEUOT 106 RALLYE +2:38.28
10 ΑΣΣΟΑΑ ΣΥΛΛΑΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ PEGEUOT 106 S16 +2:51.47