Ένα όχημα για άτομα με ειδικές ανάγκες

ByXenofwntas

03/05/2014

kenguru-1Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες που κρίνονται κατάλληλοι να οδηγήσουν συνήθως πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τροποποιήσουν ένα αυτοκίνητο, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν. Αυτοί που δυσκολεύονται περισσότερο είναι οι άνθρωποι με τα αναπηρικά αμαξίδια, καθώς είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κίνδυνο, αφού οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί δεν τους προσέχουν ή ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση αδιαφορούν.

Η εταιρεία Kenguru δημιούργησε ένα νέο όχημα, το οποίο θα επιτρέπει σε άτομα με τα ειδικά αναπηρικά αμαξίδια να διαθέτουν την ανεξαρτησία τους χωρίς πλέον να φοβούνται να κινηθούν στους δρόμους. Η κατασκευή του εν λόγω οχήματος διαθέτει την είσοδο στο πίσω μέρος με ειδική ράμπα, έτσι ώστε να εισέρχεται το άτομο με τις ειδικές ανάγκες μαζί με το αμαξίδιο στο εσωτερικό του.

kenguru-2Το τιμόνι είναι όπως μιας μηχανής με διάφορα κουμπιά για τη διευκόλυνση του οδηγού. Βέβαια μπορεί ο εξοπλισμός να μην διαθέτει τα συστήματα ασφαλείας που προσφέρονται σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, προσφέρει όμως ζώνες ασφαλείας για τη μεγαλύτερη ασφάλεια του ατόμου. Το μόνο πρόβλημα είναι το μικρό μήκος, αφού είναι μικρότερο από ένα Smart, για τα επίπεδα της αντοχής του σε περίπτωση σύγκρουσης.

Μηχανικά τροφοδοτείται αποκλειστικά από έναν ηλεκτροκινητήρα, με την αυτονομία να φτάνει μέχρι και 80 χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα είναι στα 40 χλμ/ώρα, ενώ μια πλήρη φόρτιση απαιτεί 8 ώρες σε με οικιακή πρίζα. Η Kenguru αρχικά ξεκίνησε από την Ουγγαρία, αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων μεταφέρθηκε στην Αμερική, όπου και εδρεύει. Τέλος, το αναπηρικό Kenguru σύμφωνα με τις πληροφορίες θα κοστίζει 18.100€, με τις πωλήσεις να ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι του 2015.