Όλοι γνωρίζουμε πως τα Mercedes πάντα θα βρίσκονται στο στόχαστρο των οίκων βελτίωσης και φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν από την Έκθεση Αυτοκινήτου που διεξάγεται στη Γενεύη μέχρι τις 16 Μαρτίου. Η Carlsson νιώθει αρκετά υπερήφανη δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσίασε μια διαφορετικά εξοπλισμένη Mercedes, την S–Class που βαφτίστηκε CS50 Versailles.
Η συγκεκριμένη Mercedes είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο βασιλικό ανάκτορο που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, στο οποίο ζούσε ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ’ και φυσικά δε θα μπορούσε να υστερεί σε αίγλη, πλούτο και φινέτσα. Για να δημιουργηθεί το εν λόγω μοντέλο εργάστηκαν πάνω από 200 άνθρωποι, διακοσμώντας το με περισσότερα από χίλια φύλλα χρυσού σε διάσταση 80x80 χιλιοστά. Τα φύλλα αυτά τοποθετήθηκαν σε ακανόνιστο σχήμα και χρειάστηκαν περισσότερο από 14 ημέρες για να ολοκληρωθούν.
Τα μέρη του αυτοκινήτου που εξωτερικά διακοσμήθηκαν με χρυσό είναι η μάσκα, οι χειρολαβές των θυρών και ο εμπρός προφυλακτήρας. Η αίσθηση πολυτέλειας δε θα μπορούσε να απουσιάζει από το εσωτερικό και έτσι συναντάμε φύλλα χρυσού σε κάποιους από τους διακόπτες, στους αεραγωγούς και στο περίβλημα των ηχείων. Το πολυτελές εσωτερικό συνεχίζεται με τα δερμάτινα καθίσματα από nappa σε σκούρο καφέ χρώμα με χρυσές ραφές. Το λογότυπο της Carlsson ενσωματώνεται στο ταμπλό, το οποίο είναι επίσης από χρυσό.
Εκτός όμως τα φύλλα χρυσού, το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου συμπληρώνεται από το νέο εμπρός προφυλακτήρα, τους αεραγωγούς, τα σπόιλερ και την τρισδιάστατη μάσκα. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή, η οποία μειώνει την άνωση πάνω από τον πίσω άξονα. Το αμάξωμα συμπληρώνεται με ζάντες αλουμινίου 20” και ελαστικά της Vredestein με διαστάσεις 245/40 εμπρός και 285/35 πίσω.
Φυσικά το εσωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη και μερικές από τις επιπλέον επιλογές περιλαμβάνουν τις μεγάλες οθόνες HD, σύστημα ήχου της REVOX, καθώς επίσης και εγκατάσταση συστήματος Wi–Fi. Οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε τρείς τύπους δέρματος για να ντύσουν την καμπίνα του αμαξώματος, επιλέγοντας εάν θέλουν μέχρι και σε ανάγλυφη μορφή τα αρχικά τους, μετατρέποντας έτσι το αυτοκίνητό τους σε μοναδικό.
Αν βλέποντάς το σας μπήκαν ιδέες για την αγορά του, εμείς απλά να σας ενημερώσουμε ότι μόνο το κόστος των φύλλων χρυσού ξεπέρασε τα 12.000€ και ότι η Carlsson σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή μόλις 25 κομμάτια, τα περισσότερα εκ των οποίων προορίζονται για την Κίνα και ορισμένα για το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν ακόμα ενδιαφέρεστε για την απόκτησή του, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια την Carlsson, προκειμένου να ενημερωθείτε αναφορικά με την τιμή, αφού η εταιρεία προτίμησε να μην τη δημοσιεύσει.