Υπέρ εργαλείο

ByXenofwntas

18/03/2014

Zenvo-ST1-7Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, η δανέζικη Zenvo παρουσίασε ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα του κόσμου. Το ST1 θεωρείται ένα από τα καλύτερα οχήματα του κόσμου. Αυτό αποδείχτηκε και από τις δοκιμές που έκανε η γνωστή βρετανική εκπομπή Top Gear δοκιμάζοντας το ST1 σε πολύ δύσκολες συνθήκες οδήγησης. Τα αποτελέσματα του ήταν άριστα, αφού το σύστημα πρόσφυσης δεν άφησε το αυτοκίνητο εκτεθειμένο σε καμία κατάσταση. 

Το πορτοκαλί χρώμα είναι αυτό που δεσπόζει και κάνει το Zenvo ST1 ξεχωριστό. Το δανέζικο hypercar κάτω από το καπό κρύβει το V8 twin-turbo κινητήρα χωρητικότητας 7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.104 ίππους, και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 143,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3”, ενώ η τελική ταχύτητα σταματά στα 375 χλμ/ώρα.

Zenvo-ST1-6Διαβάζοντας αυτό το άρθρο είμαστε σίγουροι πως αν όχι όλοι, οι περισσότεροι θα ήθελαν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι του, έστω και για μια βόλτα. Σίγουρα αξίζει κάτι τέτοιο με το ST1, αλλά κοστίζει ακριβά, αφού η τιμή του σύμφωνα με τους Δανούς αγγίζει τα 875.000€, χωρίς εν τω μεταξύ να υπολογίζονται δασμοί και φόροι.