Υβριδική Rolls-Royce

ByXenofwntas

12/03/2014

rolls-royce-102ex-1Όλες οι εταιρείες της αυτοκίνησης αναγκάζονται να συμμορφωθούν στα διεθνή πρότυπα, κατασκευάζοντας υβριδικές εκδόσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Μια από τις ακριβότερες και ταυτόχρονα πολυτελής εταιρεία, η RollsRoyce δε θα μπορούσε να μείνει πίσω από τις εξελίξεις. Έτσι, παρουσίασε τη φιλική προς το περιβάλλον λύση της, την 102 EX.

Πιθανότατα θα ξεχάσουμε το σύνολο με τους 12κύλινδρους κινητήρες των 6,5 λίτρων, αφού αναμένεται να χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξή του το σύστημα edrive της BMW. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο το 102 EX θα διαθέτει όλες τις τεχνολογίες που χρειάζεται ένα υβριδικό αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να χάσει την πολυτέλεια που διακρίνει τη Rolls-Royce.

rolls-royce-102ex-2Δε γνωρίζουμε εάν ο κινητήρας θα είναι αυτός του Ghost ή του Phantom, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι το 102 EX θα διατηρήσει τη sedan μορφή των μοντέλων της Rolls-Royce. Μπορεί ακόμα να είναι σε πολύ αρχικό στάδιο το όλο εγχείρημα των Βρετανών, ωστόσο έχουν αποδείξει πως όταν χρειάζεται να κυνηγήσουν τα νέα δεδομένα στην αυτοκίνηση, είναι Άγγλοι στα ραντεβού τους.