Υβριδική Lamborghini

ByXenofwntas

03/10/2014
Υβριδική Lamborghini

Lamborghini asterion 1Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 η Lamborghini παρουσιαζόταν στον κόσμο με το φουτουριστικό για την εποχή μοντέλο την Countach. Η Mitsubishi από την άλλη πλευρά εργαζόταν σκληρά για να ενσωματώσει την ισορροπία στο μοντέλο, όμως κατέληξε σε ένα μέτριο εκκεντροφόρο.

Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών; Ο Ferruccio εγγυήθηκε για την επιτυχία του μοντέλου που ιδρύθηκε το 1974, όμως δεν κατάφερε να βρει την αληθινή επιτυχία, έως ότου έπεσε στα χέρια του Ομίλου της Volkswagen το 1998. Παρ’ όλα αυτά, η Lamborghini Countach κατάφερε να ανταγωνιστεί στα ίσια την τότε παραδοσιακή δύναμη των Maserati.

lamborghini asterion 2Από τότε πέρασαν 40 ολόκληρα χρόνια και όλα δείχνουν πως από την Countach θα βρεθούμε με ένα νέο μοντέλο της Lamborghini, το οποίο θα τροφοδοτηθεί με υβριδικό κινητήρα για πρώτη φορά στην ιστορία της ιταλικής φίρμας. Η Lamborghini Asterion όπως ονομάζεται, αναμένεται να τροφοδοτηθεί με το V10 κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων που προέρχεται από τη Huracan, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 610 ίππους.

Όμως το επιπλέον στοιχείο θα είναι οι τρεις ηλεκτροκινητήρες που θα εμπλουτίσουν τη δύναμη της νέας Lamborghini, με την συνδυαστική ισχύ να αγγίζει τους 910 ίππους. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3”, ενώ η τελική ταχύτητα σταματά στα 320 χλμ/ώρα. Μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα το μοντέλο μπορεί να διανύσει μέχρι 50 χιλιόμετρα. Η κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 4,1 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων θα φτάνουν μόλις τα 98 γρ/χλμ.

lamborghini asterion 3Η νέα Lamborghini Asterion αναμένεται να ταρακουνήσει για τα καλά τα νερά της αυτοκίνησης, κυρίως στην κατηγορία των super car. Το νέο μοντέλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, η οποία ανοίγει τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 4 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου.