Το Skoda Yeti ανανεώνεται

ByXenofwntas

08/05/2014

skoda-yeti-1Στις αρχές Νοεμβρίου είχαμε αναφερθεί στο facelift του Skoda Yeti (www.onlydriving.gr/skoda-yeti). Το ανανεωμένο μοντέλο έκανε την εμφάνιση του περίπου στις αρχές του χρόνου σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα το Yeti ετοιμάζεται να βρεθεί και στην ελληνική αγορά με τους ανθρώπους της τσέχικης εταιρείας να πιστεύουν πως το ανανεωμένο μοντέλο τους μπορεί να σταθεί ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

Δύο θα είναι οι εκδόσεις που θα έρθουν στη χώρα μας. Η μια είναι για την πόλη και η άλλη έχει να κάνει με τις off-road διαδρομές, με το όνομα Outdoor. Το Yeti της πόλης ξεχωρίζει από το χρώμα, το οποίο είναι ένα σε όλο το αμάξωμα, ενώ το Outdoor διαφέρει από τα προστατευτικά στις ποδιές και τους προφυλακτήρες, καθώς και τους ασημί καθρέπτες.

skoda-yeti-3Στον εξοπλισμό πλέον προσφέρονται αισθητήρες παρκαρίσματος και κάμερα οπισθοπορείας. Επίσης, θα υπάρχει και το σύστημα που το αυτοκίνητο μπορεί να παρκάρει μόνο του για μεγαλύτερη ευκολία του οδηγού, καθώς και το σύστημα “KESSY”, το οποίο μπορεί να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο από απόσταση ή ακόμα και να ενεργοποιήσει τον κινητήρα χωρίς οδηγός να βρίσκεται στο αυτοκίνητο.

Πλούσια θα είναι η γκάμα των κινητήρων του Yeti στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα θα το δούμε με τους TSI κινητήρες χωρητικότητας 1.200, 1.400 και 1.800 κ.εκ. με τη μέγιστη ισχύ να είναι 105, 122 και 160 ίππους αντίστοιχα. Επίσης, θα υπάρξουν και οι diesel εκδόσεις με τους κινητήρες 1,6 και 2 λίτρων. Ο κινητήρας με τα 1.600 κ.εκ. αποδίδει 105 ίππους, ενώ ο δίλιτρος διατίθεται σε τρεις παραλλαγές με 110, 140 και 170 ίππους. Ανάλογα την έκδοση προσφέρεται και το σύστημα τετρακίνησης, με το συμπλέκτη Handlex, καθώς και με το DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 ή 7 σχέσεων.

skoda-yeti-2Αυτό όμως που θέλουν οι άνθρωποι της τσέχικης εταιρείας είναι να προωθήσουν τη GreenLine έκδοση με τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, που συνδυάζεται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Το 0-100 γίνεται σε 12,1”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 176 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 4,6 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 119 γρ/χλμ.

Το Yeti facelift, αναμένεται να φτάσει στις αντιπροσωπείες τις Skoda στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμα την τιμολογιακή πολιτική του μοντέλου.