Το Mazda Hazumi γίνεται Mazda 2

ByXenofwntas

09/08/2014
Το Mazda Hazumi γίνεται Mazda 2

 

mazda 2 2Τον περασμένο Μάιο σας είχαμε ενημερώσει πως η Mazda ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του Mazda 2 (www.onlydriving.gr/mazda-2). Πρόκειται για ένα μοντέλο, το οποίο είναι σχεδιαστικά κοντά με το Mazda 2 και ονομάζετε Hazumi. Τελικά από όσο φαίνεται ο τίτλος που το μάθαμε ίσως παραμείνει, αφού είναι αυτός που το έκανε γνωστό.

Το νέο μοντέλο όπως όλα δείχνουν από πλευράς εξοπλισμού θα προσφέρει σύστημα Start & Stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος και κατά επιλογή του πελάτη θα προσφέρεται με μηχανικό ή με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

mazda 2 1Αυτό όμως που αναμένεται να το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ο νέος SKYACTIV κινητήρας, ο οποίος θα εφοδιάσει και το νέο μικρό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας. Πρόκειται για τον SKYACTIV – D πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 105 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 25,5 κιλά. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση δε θα ξεπερνά τα 4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων θα ανέρχονται μόλις σε 90 γρ/χλμ, κάτι πολύ δελεαστικό για την ελληνική αγορά.

Το νέο Mazda 2 τελικά όπως αποφασίστηκε θα ξεκινήσει τη διάθεση του από την Ιαπωνία και όχι από την Ευρώπη όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Όσοι ενδιαφέρεστε θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή, αφού το νέο μοντέλο αναμένεται να μπει στην παραγωγή στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.