Το Kia Soul στην Ευρώπη

ByXenofwntas

02/04/2014

kia-soul-1Η Kia μας έχει συνηθίσει εδώ και χρόνια όλα τα μοντέλα της γκάμας να διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά. Έτσι και τώρα οι Κορεάτες ετοιμάζουν τη δεύτερη γενιά του Kia Soul, έτσι ώστε να τη διαθέσουν στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν το νέο μοντέλο θα είναι προσιτό ως προς στην αγορά του. 

Το Soul στην Ευρώπη θα το δούμε με δύο εκδόσεις μια βενζίνης και μια πετρελαίου. Η βενζινοκίνητη έκδοση αφορά στον κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 132 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 16,4 κιλά. Η πετρελαιοκίνητη έκδοση εφοδιάζεται με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 128 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 26,5 κιλά. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 6,5 λίτρα/100χλμ, για τον βενζινοκινητήρα και 4,8 λίτρα/100χλμ, για τον πετρελαιοκινητήρα, με τις εκπομπές ρύπων να ανέρχονται σε 151 και 125 γρ/χλμ αντίστοιχα.

Στην ελληνική αγορά είναι ακόμα άγνωστο αν θα το δούμε στις εκθέσεις της Kia, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να το δούμε να κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους, αφού το φορολογικό σύστημα επιτρέπει την αγορά ενός αυτοκινήτου 1.600 κ.εκ. Όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική είναι ακόμα άγνωστη με τις φήμες να λένε ότι θα ξεπεράσει τις 20.000€.