Το Hyundai i10 μακραίνει για την Ινδία

ByXenofwntas

06/02/2014

Πριν λίγες ημέρες το Global NCAP έκανε τεστ δοκιμών ασφαλείας σε μικρά αυτοκίνητα που είναι αποκλειστικά για τους Ινδούς. Σε αυτό το μοτίβο συνεχίζουν να ξεφυτρώνουν νέα μοντέλα, με σκοπό να κάνουν τους Ινδούς να προτιμήσουν τα αυτοκίνητα από τα παπάκια και τα τρίκυκλα. Έτσι στο διάστημα 7 με 11 Φεβρουαρίου στην έκθεση αυτοκινήτου που θα γίνει στο Νέο Δελχί, η Hyundai θα παρουσιάσει το νέο μακρύτερο i10 με την ονομασία Xcent.

Πρόκειται για ένα sedan αμάξωμα που όμως δε διαφέρει από το γνωστό μας i10 παρά μόνο στο μήκος το οποίο θα φτάνει τα 4 μέτρα και θα τεθεί αντιμέτωπο στην τοπική αγορά με τα Maruti Suzuki, Honda Dzire Amaze, καθώς και το νέο Tata Zest, το οποίο θα κάνει και αυτό την πρώτη του εμφάνιση στην ίδια έκθεση.

Μηχανικά θα υπάρξουν τα γνωστά μικρά σύνολα κινητήρων χωρητικότητας 1,1 και 1,2 λίτρων, τα οποία ήδη εφοδιάζουν το ευρωπαϊκό μοντέλο. Η παραγωγή του σύμφωνα με τους ανθρώπους της Hyundai έχει ξεκινήσει, με τα πρώτα μοντέλα να βρίσκονται στις εκθέσεις από τον ερχόμενο μήνα.