Το Ford Mustang γιορτάζει μισό αιώνα

ByXenofwntas

31/03/2014

ford-mustang-convertible-1Το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι ήταν πάντα ο λαός της υπερβολής και των φαντασμαγορικών θεαμάτων είναι ευρέως γνωστό. Έτσι και τώρα οι άνθρωποι της Ford σκέφτονται να γιορτάσουν την έλευση του Ford Mustang Convertible στο Empire State Building εκεί ακριβώς όπου πριν 50 χρόνια παρουσιάστηκε το  πρώτο ανοιχτό Ford Mustang. Ο Mark Fields δήλωσε “Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο και το Empire State Building είναι το μέρος όπου η ιστορία του Ford Mustang ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια”.

Το νέο Ford Mustang Convertible δεν είναι το πλέον εύκολο να ανέβει στον 86ο όροφο του Empire State Building, αφού για να γίνει όλη αυτή η διαδικασία δε μπορεί να ολοκληρωθεί ούτε από αέρος, αλλά ούτε μέσω γερανοφόρου οχήματος. Η μόνη λύση είναι τα ασανσέρ του κτηρίου, τα οποία θα αναβάλουν να βγάλουν εις πέρας τη δύσκολη διαδικασία, προκειμένου να μπορέσει όλος ο κόσμος να το θαυμάσει από ψηλά.

ford-mustang-convertible-2Προκειμένου να μπορέσει να ανέβει το Mustang Convertible του 1965 στον 86ο όροφο χρειάστηκε να τεμαχιστεί σε τρία κομμάτια. Το πώς θα γίνει η διαδικασία με το καινούργιο Convertible είναι ακόμα άγνωστο, αλλά και πιο δύσκολο, αφού είναι 7 εκατοστά μεγαλύτερο από αυτό του 1965. Φυσικά και εδώ αναμένεται να τεμαχιστεί, αλλά σε αυτή την περίπτωση οι μηχανικοί θα έχουν μόλις 6 ώρες στη διάθεσή τους να το στήσουν, προκειμένου να παρουσιαστεί όπως πρέπει.

Το νέο Ford Mustang Convertible δεν θα έχει διαφορές από το Mustang που κυκλοφορεί πέραν της ανοιχτής οροφής που θα διαθέτει. Μηχανικά αναμένεται να τροφοδοτείται με τον Ecoboost κινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων, αλλά και με τον ισχυρότατο V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να ξεπερνά τους 420 ίππους.

ford-mustang-convertible-5Στην Αμερική είναι ακόμα μια εκδήλωση που αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα, αφού το να βρεθεί ένα αυτοκίνητο σε τόσο ψήλο σημείο δεν είναι καθημερινό φαινόμενο. Η εκδήλωση θα λάβει μέρος όπως είπαμε στο Empire State Building στις 16 και 17 Απριλίου και αν κάποιοι ετοιμάζεστε εκείνο το διάστημα να βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη, καλό θα ήταν να βάλετε στο πρόγραμμά σας μια τέτοια βόλτα, γιατί φαίνεται να αξίζει τον κόπο.