Το Audi A8L θωρακίζεται

ByXenofwntas

27/01/2014

Η γερμανική εταιρεία εμπλουτίζει τη γκάμα της για το πολυτελές Audi A8L, το οποίο εκτός του επιπλέον εξοπλισμού που θα διαθέτει, θωρακίζεται. Το A8L Secutity έχει μήκος 5,27 μέτρα, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 3,12 μέτρα. Βεβαία το μήκος είναι ίδιο για όλα τα A8L, αλλά το συγκεκριμένο όχημα διαφέρει λόγω της επιπλέον ασφάλειας που προσθέτει.

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι πως το Audi A8L Security πιστοποιήθηκε από το German Ballistics Testing Center πληρώντας τις προϋποθέσεις VR7 κατηγορίας BRV 2009, κάτι που σημαίνει πως η καμπίνα αντέχει πυροβολισμούς με NAT sub-caliber πυρομαχικά. Σε κάποια σημεία του οχήματος πληροί τις προδιαγραφές VR9 και VR10, γεγονός που δείχνει την αντοχή του σε εκρηκτικές ύλες, όπως μια χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Γερμανοί, στην καμπίνα οι επιβάτες προστατεύονται από υλικά όπως ατσάλι, κεραμικά, aramide, ειδικό κράμα αλουμινίου, και multi-laminated γυαλί. Επίσης, το πάτωμα διαθέτει ειδικό κράμα αλουμινίου, ενώ τα παράθυρα σε όλο το μήκος του αυτοκινήτου προστατεύονται από ειδικό τύπο γυαλιού με προστατευτικό πολυκαρβονικό στρώμα. Φυσικά υπάρχουν προς διάθεση και εξτρά όπως μία έξοδος κινδύνου, σύστημα πυρόσβεσης, καθώς και σύστημα φρέσκου αέρα, το οποίο σε περίπτωση χημικής επίθεσης παρέχει καθαρό αέρα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός V8 TFSI twin-turbo κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τους 435 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 60,3 κιλά. Επίσης προσφέρεται και ο W12 χωρητικότητας 6,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 500 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 62,8 κιλά. Για την πρώτη επιλογή το 0-100 γίνεται σε 7,5” και για τη δεύτερη σε 7,1”. Αντίστοιχα, με βάση τον κατασκευαστή, η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 10,9 και 13,5 λίτρα/100χλμ.

Το νέο τεθωρακισμένο όχημα της Audi ήδη δέχεται παραγγελίες ενώ αναμένεται να βρίσκεται στις αγορές μετά το καλοκαίρι του 2014. Τέλος, η γερμανική εταιρεία επειδή αναγνωρίζει πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο παρέχει εκπαίδευση στους οδηγούς, αλλά και στους ιδιοκτήτες των οχημάτων.  Η τιμή φυσικά είναι άγνωστη, αλλά είμαστε σίγουροι πως η καγκελάριος της Γερμανίας θα βρει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο την ασφάλεια που θέλει.