rolls-royce-ghost-ii-1Διαβάζοντας κάποιος τον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου θα αναρωτηθεί; Μα καλά τι λέει; έχουν τα αυτοκίνητα φαντάσματα; Η απάντηση είναι απλή. Φυσικά και δεν υπάρχουν φαντάσματα στα αυτοκίνητα. Πρόκειται καθαρά για λογοπαίγνιο της Rolls-Royce, αφού μας παρουσιάζει τη νέα Rolls – Royce Ghost ΙΙ. Ο αντικαταστάτης της Ghost διαθέτει εξαιρετικές επιδόσεις, σύγχρονη πολυτέλεια και απόλυτη ασφάλεια.

Πέντε χρόνια μετά την παρουσία της Ghost το νέο μοντέλο έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, προσφέροντας τα πάντα στον οδηγό του χωρίς να φοβάται στο δρόμο μη του συμβεί κάτι, απολαμβάνοντας στο έπακρο την οδηγική απόλαυση. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 5,39 μέτρα, ενώ το πλάτος είναι 1,94 και το ύψος 1,55 μέτρα, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 490 λίτρα.

rolls-royce-ghost-ii-5Το νέο μοντέλο διαθέτει νέα LED φωτιστικά σώματα σχεδιασμένα από την αρχή, τα οποία συνδυάζονται άψογα με το κωνικό καπό, όπου θυμίζει τζετ, ενώ υπάρχουν περισσότεροι αεραγωγοί για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Στο πίσω μέρος και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα είναι επανασχεδιασμένα από την αρχή, τα οποία δένουν αρμονικά με τον πίσω προφυλακτήρα. Η σχεδίαση εξωτερικά ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου 19” ή προαιρετικά με αυτές των 21”.

Στους προβολείς θα σταθούμε λίγο περισσότερο, αφού προσφέρουν το τέλειο φυσικό φως ακόμα και τη νύχτα, το οποίο είναι προσαρμοζόμενο στις συνθήκες του δρόμου ακόμα και στην ένταση για την καλύτερη όραση του οδηγού ακόμα και στα σκοτεινά σημεία. Επίσης η ένταση των φωτιστικών σωμάτων αυξομειώνετε ανάλογα τα διερχόμενα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο αντίθετο ρεύμα, έτσι ώστε να μην τυφλώνονται οι διερχόμενοι οδηγοί.

rolls-royce-ghost-ii-4Στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι εκ νέου σχεδιασμένα και αυτά με ηλεκτρονικές ρυθμίσεις, ενώ διαθέτουν και θέρμανση τριών επιπέδων με λειτουργία μασάζ. Αυτό που δεν ασχολήθηκαν σχεδόν καθόλου οι μηχανικοί της εταιρείας ήταν το ταμπλό, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το απερχόμενο μοντέλο.

Εκτός όμως όλων αυτών έχουν βελτιωθεί όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου όπως οι αναρτήσεις, η ποιότητα κύλισης και η πρόσφυση. Οι αναρτήσεις προσαρμόζονται ανάλογα τη φορά του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι κραδασμοί, με τον πίσω άξονα να λειτουργεί υδραυλικά για να κρατάει σταθερή την πορεία της Rolls – Royce Ghost ΙΙ.

rolls-royce-ghost-ii-3Στον εξοπλισμό προσφέρεται το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, σύστημα πλοήγησης, δορυφορικό ραδιόφωνο με MP3 player, Bluetooth, σύνδεση στο Ιντερνέτ, σκληρός δίσκος χωρητικότητας 20,5 GB, θύρα USB και σύνδεση για iPod/iPad.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V12 twin-turbo κινητήρας χωρητικότητας 6,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 563 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 78,2 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,8”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι εντός πόλης 21,4 λίτρα/100χλμ και εκτός πόλης πέφτει σημαντικά στα 14,1 λίτρα/100χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να ανέρχονται στα 327 γρ/χλμ. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω του ZF Series II αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της Rolls-Royce.

rolls-royce-ghost-ii-2Η νέα Rolls – Royce Ghost II παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη πριν λίγο καιρό. Το νέο μοντέλο σύμφωνα με τους Βρετανούς αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος δίνοντας μια άλλη οπτική σε αυτούς που θέλουν να επιλέξουν ένα ακριβό και ταυτόχρονα ασφαλές αυτοκίνητο. Στην Ελλάδα μην περιμένετε να το δείτε, αφού η διάθεση του θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Κλείνοντας, μπορούμε να πούμε πως η Rolls – Royce Ghost II είναι ένα μοντέλο που θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη, αφού οι Βρετανοί εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με την απόλυτη πολυτέλεια και ασφάλεια ικανοποιώντας όσους θέλουν το κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο καθημερινό αυτοκίνητο.