rolls-royce-ghost-ii-2Η Rolls-Royce, το όνομα της οποίας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα πλούτη και τους ισχυρούς επιχειρηματίες, παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης την ανανεωμένη σειρά του Ghost, τη Ghost Series II. Το νέο Ghost ανανεώθηκε σύμφωνα με τη ζήτηση των πελατών και με αυτή την κίνηση, το μοντέλο σίγουρα θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για τη συνέχεια της επιτυχημένης της πορείας, αφού είναι το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην κατηγορία  των 200.000€ και άνω.

Οι άνθρωποι της βρετανικής φίρμας, κατά την παρουσίασή του, χαρακτήρισαν το Ghost Series II ως το απόλυτο επιχειρηματικό εργαλείο, το οποίο μέσα από την ανανέωσή του σίγουρα θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων μοντέλων, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει να αυξάνει το πελατολόγιο, χάρη στην ανανέωση και τον ανασχεδιασμό του.

rolls-royce-ghost-ii-4Η Rolls-Royce θέλοντας να προστατέψει τη δημοτικότητα του Ghost που προέρχεται από τον χαρακτηριστικό του σχεδιασμό, έκανε προσεκτικές αλλαγές και ταυτόχρονα πρόσθεσε την τελευταία τεχνολογία στο μοντέλο της. Ξεκινώντας από το εμπρός μέρος, τα LED φωτιστικά σώματα σχεδιάστηκαν ξανά και περικυκλώνονται από τα φώτα ημέρας, δίνοντας μια πιο δυναμική εμφάνιση, η οποία δένει απόλυτα με τα υπόλοιπα στοιχεία.

Ο δυναμικός σχεδιασμός συνεχίζει και πιο ψηλά, με τη γραμμή που ακολουθεί το καπό, επάνω στην οποία βρίσκεται και το έμβλημα της εταιρίας (Spirit of Ecstasy), που έχει επίσης ανασχεδιαστεί. Οι προφυλακτήρες με το νέο τους σχεδιασμό προσφέρουν μία ισχυρή εμφάνιση με μία αίσθηση μεγαλύτερου ύψος και πλάτους. Οι χρωμιομένες προσθήκες όπως στους εμπρός αεραγωγούς, οι οποίοι διοχετεύουν με αέρα τα εμπρός φρένα, για καλύτερη ψύξη, αποτελούν μία από τις αισθητικές λεπτομέρειες που ενισχύουν την εμφάνιση του Ghost Series II.  

rolls-royce-ghost-ii-3Ο συνδυασμός του μοντέρνου, της τεχνολογίας, της πολυτέλειας και της συνδεσιμότητας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι από την καθημερινότητα των επιχειρηματιών είναι αυτός που τους προσελκύει για την απόκτηση του. Το εσωτερικό του Ghost Series II, χάρη στην τεχνολογία που διαθέτει αποτελεί μία όαση ηρεμίας στη σύγχρονη αγχωτική καθημερινότητα. Η δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi, μετατρέπει το Ghost Series II στο ιδανικότερο αυτοκίνητο και ταυτόχρονα στο πιο πολυτελές μέρος όπου μπορεί κάποιος να δουλεύει εν κινήσει. Το σύστημα Satellite Aided Transmission, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί πρώτη φορά πέρυσι στο Wraith, εξασφαλίζει την αυτόματη προσαρμογή στο περιβάλλον, ενισχύοντας έτσι την οδηγική εμπειρία.

Τέλος, οι αναβαθμίσεις τόσο στο σύστημα πλοήγησης, όσο και στη διεπαφή με τον χρήστη, επιτρέπουν την επιλογή και τη ρύθμιση των διάφορων συστημάτων του αυτοκινήτου χωρίς κόπο, όπως για παράδειγμα η εύκολη διαχείριση του προαιρετικού συστήματος ήχου, το οποίο αποτελεί το καλύτερο σύστημα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο, προσφέροντας υψηλά επίπεδα ηχητικής ευχαρίστησης.

rolls-royce-ghost-ii-1Το Ghost παραμένει η απόλυτη επιλογή των επιτυχημένων επιχειρηματιών σε όλο τον κόσμο, αφού είναι ένα μοντέλο που συνδυάζει τόσο την άνεση, όσο και την ευχαρίστηση στις καθημερινές μετακινήσεις, προσφέροντας ταυτόχρονα ασφάλεια στον οδηγό και τους επιβάτες. Το μόνο που δεν αποκαλύφθηκε από τους Βρετανούς είναι τα μηχανικά μέρη του μοντέλου, τα οποία θα μάθουμε εν καιρώ. Όσο για την ελληνική αγορά πιθανολογούμε πως μάλλον κανένας δεν θα φέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο στη χώρα μας.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας