Η είδηση πως το Ακρόπολις έμεινε εκτός WRC για το 2014 έπεσε σαν κεραυνός στους λάτρεις του εθνικού μας Ράλλυ. Τώρα έρχεται μια δεύτερη είδηση που επιβεβαιώνει επίσημα πως θα βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ERC) που κάπως μετριάζει τη στεναχώρια. Και λέμε μετριάζει γιατί το ERC σε καμία περίπτωση δεν έχει την αίγλη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Ο Εθνικός μας αγώνας λοιπόν θα αποτελέσει τον 4ογύρο στο ERC καθώς οι ιθύνοντες όπως και η Eurosport Events που προωθεί το θεσμό ήθελαν το Ακρόπολις μέσα στο καλεντάρι του 2014. Έτσι επήλθε συμφωνία των δύο πλευρών και το Εθνικό μας ράλλυ βρήκε στέγη για τον επόμενο χρόνο.

Το 60ο Ράλλυ Ακρόπολις θα διεξαχθεί το διήμερο 28-30 Μαρτίου με ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές. Το συνολικό μήκος των ειδικών διαδρομών κάθε ημέρας θα περίπου 120 χιλιόμετρα. Φυσικά ο αγώνας θα μετρήσει και για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Όπως αναμένεται και το 2014 κέντρο του αγώνα θα είναι το Λουτράκι με τους ιθύνοντες να εγκαθίστανται στο Club Hotel Casino Loutraki. Εμείς ευχόμαστε να ξαναγυρίσει γρήγορα στα μεγάλα σαλόνια του WRC αν και για την ώρα είναι κάτι που φαντάζει δύσκολο.