Το πρώτο Honda Civic Tourer παραγωγής

ByXenofwntas

13/12/2013

Έτοιμο είναι το πρώτο Honda Civic Tourer που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής της Honda στο Swindon της Μεγάλης Βρετανίας και η διοίκηση της Honda αποφάσισε να το γιορτάσει, ώστε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες που βοήθησαν για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού τμήματος της Honda Manabu Nishimae δήλωσε πως μέσα από το μοντέλο αυτό φαίνεται η φιλοδοξία,  η ενέργεια, οι ικανότητες αλλά και η επιμονή των ανθρώπων της εταιρείας, μιας και το Civic Tourer είναι αυτοκίνητο που εξελίχθηκε, σχεδιάστηκε, δοκιμάστηκε και παράγεται από την Ευρωπαϊκή ομάδα της Honda.

Για τα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Civic Tourer μίλησε ο αρχιμηχανικός του μοντέλου τονίζοντας πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με το μεγαλύτερο πορτ-παγκαζ στην κατηγορία του με χωρητικότητα 625 λίτρα και με το σύστημα Magic Seat, το οποίο επιτρέπει στις πίσω θέσεις να αναδιπλώνονται πλήρως φτάνει τα 1.668. Τα 99 γρ/χλμ των εκπομπών ρύπων μαζί με το μοναδικό σχεδιασμό έχει αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις από την παρουσίασή του ως concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2013.

Η γκάμα των κινητήρων θα αποτελείται από έναν κινητήρα iVTEC χωρητικότητας 1,8 λίτρων βενζίνης και το γνωστό iDTEC πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, της σειράς Earth Dreams Technology, ο οποίος συνδυάζει άριστα τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων αποδίδοντας 120 ίππους με 30,3 κιλά ροπής, επιτυγχάνοντας το 0-100 σε 10,1”. Το νέο Civic Tourer αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2014, ενώ στην Ελλάδα θα έρθει την άνοιξη του νέου έτους.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας