Το πρώτο μοντέλο της ένωσης Fiat-Chrysler

ByXenofwntas

31/01/2014

Αν και είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα της ένωσης της ιταλικής Fiat με την αμερικάνικη Chrysler, ήδη ετοιμάζεται το πρώτο μοντέλο της συνεργασίας των δύο εταιρειών. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να το δούμε στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη το Μάρτιο με την ονομασία Jeepster. Το νέο μικρό SUV της Jeep θα μοιραστεί την πλατφόρμα του νέου Fiat 500L.

Φυσικά οι δύο εταιρείες δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία του νέου τους οχήματος, αλλά σαφέστατα άπαξ και είναι Jeep δε θα λείπει η γνωστή μάσκα με το μήκος του να φτάνει περίπου τα 4,2 μέτρα. Από μηχανικής πλευράς φημολογείται ότι θα εξοπλιστεί με τον TwinAir turbo κινητήρα των 900 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 105 ίππους. Η δεύτερη επιλογή θα είναι πιθανότατα ο MultiJet χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να είναι και σε αυτόν στους 105 ίππους.

Στην Αμερική φυσικά θα τροφοδοτηθεί με μεγαλύτερο κινητήρα και μάλλον θα είναι ο MultiAir 2 Tigershark χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 186 ίππους. Τέλος, το μικρό Jeep αναμένεται να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Fiat στην Ιταλία και θα βρεθεί στην παραγωγή πριν το τέλος του 2014.