Πριν περίπου δύο εβδομάδες είχαμε αναφερθεί σε μια νέα εταιρεία αυτοκινήτου (www.onlydriving.gr/db) που αναμένεται να παρουσιαστεί στη Μεγάλη Βρετανία, τη David Brown, και τώρα σας αποκαλύπτουμε τις προδιαγραφές του πρώτου οχήματος της εν λόγω εταιρείας. Ο ίδιος ο ιδρυτής David Brown ανέφερε σε δηλώσεις του “Δεδομένου ότι η αξιοπιστία είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, επιλέξαμε ένα αναγνωρισμένο πλαίσιο που όχι μόνο προσφέρει δυναμικές επιδόσεις, αλλά διαθέτει και ελαφριά κατασκευή αλουμινίου”.

Σύμφωνα με το David Brown, το νέο Super Car θα διαθέτει την ίδια πλατφόρμα με το Jaguar XKR και θα τροφοδοτηθεί από τον V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους  510 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 62,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,6”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Τέλος, το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στις 17 Απριλίου στο Top Marques Show που θα διεξαχθεί στο Μονακό. Μέχρι τότε ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να σας μεταφέρουμε καινούργια στοιχεία για το νέο David Brown. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν.