Το πιο οικονομικό Supercar

ByXenofwntas

06/05/2014

trident-black-4Όλες οι εταιρείες της αυτοκίνησης τον τελευταίο καιρό έχουν προβεί στο downsizing, για να μειώσουν ρύπους και κατανάλωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι κινητήρες χωρητικότητας 2 λίτρων που ετοιμάζει η Porsche, καθώς και ο 3κύλιδρος 1.500άρης που θα “φορέσει” η BMW στη νέα Series 5. Στα τέλη του Απριλίου η βρετανική Trident παρουσίασε ίσως το οικονομικότερο super car, που υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή στην αγορά αυτοκινήτου.

Το νέο Trident Iceni Magna είναι το μοντέλο που σύμφωνα με τους ιθύνοντες της βρετανικής μάρκας προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου, χωρίς να υστερεί σε επιδόσεις. Φυσικά μιλάμε για ένα sport car με πετρελαιοκινητήρα. Ναι καλά προσέξατε. Είναι ένα super car με κινητήρα πετρελαίου.

trident-black-1Μηχανικά το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από ένα V8 πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 6,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 395 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 95 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3,7”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ/ώρα.

Αυτό όμως για το οποίο καυχιέται η βρετανική εταιρεία είναι ότι με ένα μόνο γέμισμα του ρεζερβουάρ το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει μέχρι 3.200 χιλιόμετρα. Ναι και αυτό είναι αλήθεια. Σύμφωνα με τους Βρετανούς μηχανικούς της Trident η κατανάλωση είναι ελάχιστη, χωρίς κάποιος να χρειάζεται να βάζει συνέχεια το χέρι στη τσέπη. Φυσικά δεν μας αποκάλυψαν ούτε τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ, αλλά ούτε και τη μέση κατανάλωση. Όσο για τα πράγματα του ταξιδιού σας δε χρειάζεται να ανησυχείτε, αφού χωράει δύο μεγάλες βαλίτσες και δύο σακβουαγιάζ.

trident-black-3Το νέο Trident Iceni Magna σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι ήδη στο στάδιο παραγωγής, με την τελική τιμή στη Μεγάλη Βρετανία να έχει οριστεί στα 117.000€. Πιθανότατα να βρεθεί στους δρόμους μέσα στο 2014, αλλά όσοι το λιγουρεύεστε μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσετε, αφού οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει ήδη τον αριθμό παραγωγής.