Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου

ByXenofwntas

15/02/2014

Οι μάχες των super car, καθώς και των hypercar, πολλές φορές μπαίνουν σε μια άτυπη κόντρα για το πιο είναι το γρηγορότερο του κόσμου. Σε αυτή τη μάχη όμως κανένας δεν είναι διατεθειμένος να χάσει. Αυτό απέδειξαν και οι μηχανικοί της Koenigsegg, οι οποίοι υπερηφανεύονται ότι το γρηγορότερο αυτοκίνητο του κόσμου είναι δικό τους.

Το One:1 είναι το ταχύτερο του κόσμου στις αποστάσεις 0-200, 0-300 και 0-400 χλμ/ώρα. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Koenigsegg, το 0-400 επιτυγχάνεται μόλις σε 20”. Η μέγιστη ισχύ φτάνει τους 1.340 ίππους και σε συνδυασμό με τα 1.340 κιλά που ζυγίζει, η αναλογία ανέρχεται σε ένα ίππο ανά κιλό. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 450 χλμ/ώρα, σαφέστατα πολύ περισσότερα από τα 415 χλμ/ώρα της Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition.

Για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα το αμάξωμα διαθέτει μια τεράστια πίσω αεροτομή, η οποία στηρίζεται επάνω σε δύο πτερύγια, τα οποία εκτείνονται από την οροφή έως το πίσω μέρος. Το νέο Koenigsegg One:1 θα κάνει την πρώτη του επίσημη παρουσία μπροστά στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον άλλο μήνα, αλλά δυστυχώς για όποιον ενδιαφέρεται θα είναι πολύ περιορισμένης παραγωγής, αφού θα κυκλοφορήσουν μόλις 6 κομμάτια, τα οποία είναι ήδη προπωλημένα.