Η Aston Martin CC100 Speedster Concept κέρδισε το στέμμα για “το πιο όμορφο Concept Car της χρονιάς” όπως παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Το συγκεκριμένο μοντέλο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για τον έναν αιώνα ζωής της Aston Martin. Όπως διακρίνεται και από τις φωτογραφίες σχεδιαστικά δεν πρόκειται για ένα από τα μοντέλα που μας έχει η βρετανική εταιρεία. 

Η επιτροπή ψηφοφορίας, υπό την Προεδρία του παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα JeanMichael Wilmotte, μαζί με τον Επίτιμο Πρόεδρο Ari Vatanen, “Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλλυ 1981” και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς τομείς όπως αυτός της μόδας, του σχεδιασμού, της τέχνης και των μέσων ενημέρωσης απένειμαν το Μεγάλο Βραβείο “στο πιο όμορφο και ενδιαφέρον θέμα της χρονιάς που επικεντρώνεται στην τέχνη και την αυτοκινητοβιομηχανία ”. 

Ο Marek Reichman, Διευθυντής Σχεδίασης της Aston Martin δήλωσε “Η CC100 Speedster Concept  δημιουργήθηκε ως ένα από τα πλέον αρμόζοντα μοντέλα για τα 100 χρόνια της Aston Martin και καταδεικνύει τη δημιουργικότητα και το ταλέντο που την κάνει μια ιδιαίτερη εταιρεία με εξαιρετική πολυτέλεια στην κατασκευή πολυτελών sportscar. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για όλη την ομάδα σχεδιασμού στο Gaydon που κατάφερε να δημιουργήσει αυτό το ξεχωριστό Concept Sports Car σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα”.

Η CC100 κέρδισε την πλειοψηφία και η πρώτη θέση της δόθηκε μέσα από ένα ισχυρό διεθνή ανταγωνιστικό τομέα. Η περιορισμένη έκδοση Laliques Mossi βραβείου απονεμήθηκε στην Aston Martin, κάνοντας έτσι τη Βρετανική μάρκα να κερδίσει για τρίτη φορά το βραβείο κύρους με το πολυτελές τετράθυρο Rapide Sports Car να κερδίζει το 2010 και το Aston Martins Ultimate GT, the Vanquish το 2013. 

Η έκθεση των “Concept Cars” στο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου 2014 είναι ανοικτή για το κοινό από 29 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου στο Hôtel Nationaldes Invalides στο Place Vauban στο Παρίσι.