Το νέο Volvo Concept XC Coupe

ByXenofwntas

09/01/2014

Το αναμενόμενο και γνωστό μόνο μέσα από σκίτσα Concept XC Coupe πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα η Volvo, αφού οι Σουηδοί έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες. Tο νέο Concept XC Coupe θα είναι ένα από τα τρία πρωτότυπα μοντέλα που βασίζονται στην Scalable Product Architecture υιοθετώντας στοιχεία από τη νέα συνεργασία της Volvo με την POC. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Volvo, Thomas Ingenlath, το νέο Concept XC Coupe θα συνδυάζει το τρίπτυχο των στοιχείων της νέα πλατφόρμας SPA, που δεν είναι άλλο από την ασφάλεια, τις αναλογίες και τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που θα δίνουν την σφραγίδα της Volvo.

Εμφανισιακά το 2-θυρο Concept XC Coupe, θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Concept Coupe. Ωστόσο οι ζάντες 21” που θα χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τους πιο έντονους θόλους των τροχών και την υψηλότερη οροφή, θα δίνουν μία πιο εύρωστη και ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Τα στοιχεία που θα αποτελέσουν πλεονέκτημα για την εμφάνιση του νέου μοντέλου της Volvo είναι το καπό, το “κομψό” τόξο που σχηματίζεται κατά μήκος του αυτοκινήτου, η εμπρός γρίλια και τα φωτιστικά σώματα DRL σε σχήμα Τ τα οποία δίνουν μία εντελώς νέα σχεδιαστική τάση στο Concept XC Coupe. Σχολιάζοντας την εξωτερική εμφάνιση και γενικότερα το σχεδιασμό, ο Thomas Ingenlath δήλωσε πως αυτό είναι το στυλ που θα ακολουθήσει η εταιρεία στο σχεδιασμό των νέων αυτοκινήτων της, αποτελώντας σήμα κατατεθέν του Σκανδιναβικού σχεδιασμού.

Όσον αφορά στα δύο πρώτα στοιχεία, την ασφάλεια και τις αναλογίες, το νέο Concept XC Coupe είναι αποτέλεσμα εξαιρετικής δουλείας από τους μηχανικούς της Volvo, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν την εξελιγμένη τεχνολογία και την ασφάλεια με το μεγάλο μέγεθος του νέου concept μοντέλου. Σε αυτό βοήθησε αρκετά η κατασκευή κάποιων κομματιών του αυτοκινήτου από χάλυβα.

Στηριζόμενη στην τεράστια κληρονομιά που έχουν αφήσει τα μοντέλα της σειράς XC, αλλά και των Cross Country, η σουηδική εταιρία θα προσπαθήσει με το νέο Concept XC Coupe να εμπλουτίσει αυτό το μείγμα των ικανών, ανθεκτικών και κομψών μοντέλων με μια πιο σπορ εμφάνιση.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας