Το νέο SUV της Citroen

ByXenofwntas

22/05/2014

citroen-ds6-wr-1Πριν λίγο καιρό είχαμε αναλύσει το νέο concept της Citroen που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο (www.onlydriving.gr/concept-citroen). Εκεί οι Γάλλοι αποκάλυψαν ένα ακόμα καινούργιο μοντέλο τους. Πρόκειται για το DS 6WR, ένα premium SUV, στο οποίο ελπίζουν ότι θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση, λόγω των αγορών της Ανατολής.

Το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε στο Παρίσι, έχοντας συνολικό μήκος 4,55 μέτρα, πλάτος 1,86 και ύψος 1,61 μέτρα. Το μεταξόνιο φτάνει τα 2,73 μέτρα, προσφέροντας άπλετους χώρους στους επιβάτες. Στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με το σήμα DS να βρίσκεται στο κέντρο. Είναι ένα πραγματικά μοντέρνο SUV, με τις πλευρές αριστερά και δεξιά να περιβάλλονται από πινελιές χρωμίου. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν τα xenon φωτιστικά σώματα και οι ζάντες αλουμινίου 19”.

citroen-ds6-wr-2Μηχανικά αναμένεται να τροφοδοτηθεί από τους THP κινητήρες χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη απόδοση να είναι 160 και 200 ίππους, ανάλογα την προτίμηση του καθενός. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω του αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων της Citroen.

Το Citroen DS 6WR, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της γαλλικής εταιρείας στο Σενζέν της Κίνας, με σκοπό την τροφοδοσία της εγχώριας αγοράς. Το νέο μοντέλο πιθανότατα να μη το δούμε σε ευρωπαϊκούς δρόμους, αλλά οι πληροφορίες λένε πως ίσως να υπάρξει ένα αντίστοιχο μοντέλο με άλλη ονομασία. Πάντως οι Γάλλοι φαίνεται να περιμένουν πολλά από τη σειρά DS και για αυτό επαναφέρουν το ιστορικό όνομα, αφού ακούγοντας τη λέξη DS στο μυαλό μας έρχεται αμέσως ο βάτραχος της 20ετίας 1955-75.