Η Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI) η κατασκευάστρια εταιρεία των αυτοκινήτων Subaru Tecnica International Inc. (STI) παρουσίασε το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από το ολοκαίνουργιο WRX STI για τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nürburgring για το 2014 και ανακοίνωσε τις δραστηριότητες της  SUBARU Motorsport στο Tokyo Auto Salon σε συνεργασία με τη NAPAC (Japan Car Parts and After market Promotion Association).

Το STI θα συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring (19-22 Ιουνίου στη Γερμανία) για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, με ένα όχημα η απόδοση του οποίου έχει ενισχυθεί από τη βάση του αυτοκινήτου φτάνοντας μέχρι και το εσωτερικό του.

Με τη συμμετοχή του νέου μηχανοκίνητου στον αγώνα, τα FHI και STI ενισχύουν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι σε θέση να υπερηφανεύεται για τα υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, με την αξιοποίηση όλων των τεχνολογιών που παρέχει η Subaru για τα μοντέλα μαζικής παραγωγής. Το STI στοχεύσει στην τρίτη νίκη του στην κατηγορία SP3 T για το τρέχον έτος, μετά τον 24ωρο αγώνα του 2012.

Όπως και πέρυσι, η Hideharu Tatsumi πέραν της ανάπτυξης του αυτοκινήτου θα αναλάβει και τα ηνία της ομάδας στο λειτουργικό κομμάτι. Όσο για τους οδηγούς της ομάδας, οι Toshihiro Yoshida και Kouta Sasaki, και οι δυο από την Ιαπωνία, έχουν ήδη μπει στη λίστα, ενώ αναζητούνται ακόμη δυο οδηγοί από την Ευρώπη. Την τελευταία σεζόν, το αγωνιστικό αυτοκίνητο SUBARU BRZ GT300 κέρδισε την pole position πέντε φορές σε 8 αγώνες, λαμβάνοντας το τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία του. Με την αναβαθμισμένη έκδοση 2013 αυτού του μοντέλου, το STI στοχεύει σε μια σειρά νικών αυτή τη χρονιά.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η ομάδα θα λειτουργεί σε συνεργασία με την R&D SPORT με επικεφαλείς τους Διευθυντές Shinji Motojima και Kouta Sasaki, ενώ ο νεοφερμένος Takuto Iguchi θα ηγείται της ομάδας. Στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα χρόνια η SUBARU θα συνεχίζει να υποστηρίζει τους ιδιώτες οδηγούς που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2 της FIA (WRC2) καθώς και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC).